REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Candidaţii care au susţinut proba scrisă a Bacalaureatului la Limba Română în Călăraşi: "Nimeni nu s-a axat pe poezie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional "Barbu Ştirbei" Călăraşi, unul din centrele de examen
Colegiul Naţional "Barbu Ştirbei" Călăraşi, unul din centrele de examen

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni,1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro va publica, luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate. În judeţul Călăraşi, candidaţii  s-au declarat dezamăgiţi de subiecte. Poezia le-a dat mari bătăi de cap.

Mulţi dintre cei 2.301 de înscrişi la examenul de Bacalaureat care au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, au fost dezamăgiţi de subiecte. Elevii spun la unison că poezia nu a fost luată în serios şi, drept urmare, s-au pregătit puţin la acest capitol.

image

Video

51d1743ec7b855ff56eba93d jpg

Poezia, piatra de încercare

Mădălina Gheorghe(19 ani), elevă la Colegiul Naţional " Barbu Ştirbei" aşteaptă cu emoţie nota la Limba şi Literatura Română, însă spune că nimeni nu s-a axat pe poezie. "Primele două subiecte au fost ok, accesibile, dar punctul trei ne-a luat prin surprindere. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Mulţi dintre colegii mei au fost dezamăgiţi de acest subiect, dar toţi am încercat să-l tratăm cu seriozitate. Sper să obţin măcar nota 6", a povestit, dezamăgită, adolescenta.

Pentru a rezolva cele trei puncte ale probei, eleva a lucrat în sală în toate cele 3 ore alocate probei de examen. "Am încercat să realizez o lucrare bună şi cred că am reuşit acest lucru la primele două puncte. Din păcate, poezia ne-a încuiat pe mulţi. Toţi aşteptam romanul sau nuvela, însă am avut parte de o supriză de proporţii", a încheiat tânăra.

Rezultate slabe

În ultimii ani, elevii călărăşeni nu au fost foarte bine pregătiţi pentru a susţine examenul maturităţii. În 2012, 58,86% din elevii care su susţinut examenul de bacalaureat au picat, rata promovabilităţii fiind de 41,14%. Rezultatele dezastruoase nu ies cu nimic din tiparul ultimilor doi ani: în 2011, în judeţul Călăraşi au promovat doar 40,88% din elevii care au susţinut bacalaureatul, iar în 2010, în urma contestaţiilor, promovabilitatea a fost de 50%.
La sesiunea iunie-iulie 2012 a bac-ului, la Călăraşi s-au înscris 2.394 de absolvenţi, atât din promoţia curentă cât şi din seriile anterioare.

2.301 elevi din judeţul Călăraşi  au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. adevarul.ro va publica, luni, subiectele la Bacalaureat 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Rezolvări şi dezbateri în direct

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care au fost aşteptaţi să participe X (nr elevilor) din judeţul (numele judeţului). Subiectele la Bac 2013 sunt publicate pe adevarul.ro, rezolvate şi dezbătute în direct, în mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la Bac 2013 sunt transmise luni, 1 iulie, pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmarite in direct pe site-ul adevarul.ro. Totodată, emisiunile cu specialiştii în Educaţie vor putea fi urmărite la orice oră de cititorii adevarul.ro, fiind păstrate în arhiva site-ului.

Citeşte şi: VIDEO BAC 2013 Rezolvarea integrală a subiectelor la Limba şi Literatura Română - profil Real şi Uman

Citeşte şi: REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Candidaţii care au susţinut proba scrisă a Bacalaureatului la Limba Română în Ialomiţa: „A fost nasol!”

Citeşte şi:  REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 CĂLĂRAŞI / adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite