Programul de ocupare a forţei de muncă le-a purtat noroc. 3.000 de şomeri şi-au găsit o slujbă în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În căutarea unui loc de muncă Foto:Adevărul
În căutarea unui loc de muncă Foto:Adevărul

Consilierea profesională, informarea, dar şi consolidarea relaţiilor cu pratenerii sociali au facilitat în 2014 încadrarea pe piaţa muncii a 20% dintre şomerii înregistraţi în judeţul Călăraşi.


Prin “Programul de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2014, 3.063 de oameni fără slujbă au fost angajaţi. ”Programul de ocupare a fost proiectat astfel încât măsurile să fie orientate către reprezentarea echilibrată a tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Am pus accent pe măsurile de mediere, de informare,  consiliere şi orientare profesională, furnizarea de pachete personalizate de măsuri active de ocupare, consolidarea relaţiilor cu partenerii sociali” a precizat Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.

Conform AJOFM, ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă, în anul 2014 au fost angajate 3.063 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din numărul total al persoanelor cuprinse în măsurile active de stimulare a ocupării. Astfel, ca urmare a participării la programele de formare profesională organizate de AJOFM Călăraşi,  fost ocupate  634 de persoane. Prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj, s-au încadrat  212 şomeri. Aceştia au beneficiat de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj.

Subvenţiile pentru angajatori, o gură de oxigen

Acordarea de subvenţii angajatorilor a făcut posibilă încadrarea în muncă a unui număr de 175  persoane. Stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă a contribuit la ocuparea a 30 persoane. De asemenea, 24 de proaspeţi absolvenţi au beneficiat de prime de încadrare acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. În scopul creşterii gradului de ocupare a persoanelor din mediul rural sau a persoanelor de etnie romă, AJOFM Călăraşi a implementat în anul 2014 programul special pentru localităţi din mediul rural şi programul special pentru comunităţi cu număr mare de etnici romi, în urma cărora au fost încadrate 162 de persoane.

Implementarea programului special pentru elevi şi studenţi, menit să sprijine încadrarea acestora pe durată determinată, de maximum 60 zile calendaristice, pe perioada vacanţelor, a facut posibilă încadrarea a 8 studenţi. Un impact important asupra ocupării persoanelor în căutarea unui loc de muncă l-au  avut  serviciile de mediere a muncii, în urma acordării acestora fiind încadrate  în muncă 1.988 de persoane.
 

Vă recomandăm şi:

7,66%, rata şomajului la Călăraşi. Mai mult de jumătate din cei fără loc de muncă sunt bărbaţi

7,3% rata şomajului la sfârşitul lunii octombrie. Sătenii, primii în topul celor fără loc de muncă

7,12%, rata şomajului la Călăraşi. Curcani, Chiselet şi Budeşti, localităţi fără locuri de muncă

Căpşunarii, la mare căutare. Peste o mie de locuri de muncă, vacante peste graniţe

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Cele mai multe locuri vacante sunt în confecţii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite