Prognoza meteo: Un val de aer polar loveşte România. Când începe răcirea vremii, unde se întorc ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rea se întparce FOTO pixabay.com
Vremea rea se întparce FOTO pixabay.com

Vremea deosebit de caldă va deveni o amintire de la sfârşitul săptămânii. Meteorologii anunţă că un val de aer polar va pune stăpânire pe ţara noastra. Ploile se întorc şi ele în forţă, la început în vest şi nord, apoi cuprind toate regiunile.

Meteorologii avertizează că trebuie să ne pregătim pentru venirea toamnei autentice. Săptămâna viitoare vine temperaturi anormal de scăzute pentru a doua parte a lunii septembrie, în special la munte şi în nord-estul României. Şi în celelalte regiuni vom simţi o răcire abruptă a vremii după zilele deosebit de calde.

Miercuri, 15 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest şi în sud. Cerul va fi variabil şi îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, local în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare pe văi şi în depresiuni.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Şi joi, în toată ţara, valorile termice se vor menţine peste cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, ziua local la munte şi izolat în restul teritoriului, iar noaptea, în extindere în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat.

Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe spaţii mici, se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare pe văi şi în depresiuni.

În Capitală, cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

De vineri, temperaturile încep să scadă treptat şi revin ploile. Conform meteorologilor, pe 17 septembrie, în ţară, vremea va deveni în general instabilă în regiunile intracarpatice şi la munte, unde cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă însemnate şi izolat condiţii de grindină. În restul teritoriului vremea se va menţine caldă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată seara şi noaptea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, chiar călduroasă în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 30…31 de grade. Noaptea vor fi înnorări temporare şi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Vă mai recomandăm şi:

 

Calvarul pacienţilor de la ATI. Medic: „Nimic nu ne-a pregătit pentru această provocare. Sunt momente sfâşietoare“

 

Explicaţiile unui medic cu privire la rata mică de vaccinare dintr-un judeţ: „Aşa gândesc proştii-deştepţi”

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite