Nela Costache, profesorul anului la matematică în Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 11 iunie 2010 a fost premiată pentru activitatea excepţională desfăşurată în acest an şcolar, primind distincţia „Profesorul anului“. I-au plăcut încă din primele clase ştiinţele exacte şi limbile străine, dar a ales matematica şi fizica, iar ca disciplină a predat numai matematică. 

Înainte de 1989, a avut de ales între meseria de inginer şi cea de profesor. „Am ales meseria de profesor pentru că îmi place să lucrez cu copiii, dar şi datorită profesorilor deosebiţi pe care i-am avut“, a povestit Nela Costache. Nicolae Bălteanu a fost unul din dascălii care au făcut-o să-şi dorească să devină profesor. „A fost pentru mine un model prin tot ceea ce făcea şi felul în care îşi desfăşura activitatea, atât la clasă, cât şi în afara ei“, a adăugat aceasta.

CITEŞTE ŞI

După San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun merge la Mamaia şi la Cerbul de Aur!

Gabriel Tecaru-Fiindcă fotbalul l-a trădat, a ales Poliţia şi câinii


Profesoară de 25 de ani

Este profesoară de 25 de ani. În tot acest timp a predat matematica elevilor din clasele V-VIII, întâi la Şcoala numărul 6, între 1985 şi 1990, apoi la Şcoala numărul 11 Tudor Vladimirescu şi din 2008 este profesoară la Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Din 2005 este profesor şi la Centrul de Excelenţă de la Şcoala numărul 5 Nicolae Titulescu unde pregăteşte, împreună cu alţi colegi din judeţ, cei mai buni elevi de la clasele V-VIII. Este dirigintă la clasa a VII-a, având un colectiv de 23 de elevi. Ca diriginte încearcă să-i aprecieze pentru ceea ce sunt şi nu pentru ceea ce ştiu la matematică. „Îi respect pe elevi şi-i tratez ca pe oameni maturi. Le respect problemele şi necazurile, respect la fiecare valoarea umană,  chiar dacă la disciplina mea nu strălucesc deloc“, spune Nela Costache.

11 elevi de nota 10


Din cei 120 de elevi pe care îi pregăteşte zilnic 11 s-au evidenţiat având rezultate foarte bune la matematică. Pe lângă matematică aceştia au note foarte bune la toate materiile: Andrei Şerban, Andreea Chiriac, Anca Olteanu, Adrian Başa, Mircea Brişan, Ştefan Niculescu, Ştefan Deculescu, Andreea Duţu, Cosmin Radu, Cristian Bob, Alexandru Vâlsan. Cu ei se pregăteşte o oră şi jumătate sau două pe zi pentru olimpiade în afara orelor de curs şi sâmbăta la Cursul de Excelenţă. A făcut pregătire pentru evaluarea naţională din luna mai, unde rezultatele au fost deosebite. Cele mai bune rezultate le-au obţinut foştii elevi ai învăţătoarei Silvia Similea, în prezent elevi în clasa a VI-a.

Performanţe impresionante


A fost alături de elevii pe care îi pregăteşte la Concursul Naţional de Matematică Ion Barbu Dan Barbilian, unde eleva ei, Andreea Chiriac, a luat Medalia de Bronz, la Concursul Lumina Math, unde aceeaşi elevă a câştigat premiul I, la Concursul Naţional „EUCLID“ unde a obţinut Medalia de aur. Concursul Naţional „Plus Minus POEZIE“- etapa judeţeană, Andreea Chiriac, clasa a VI-a, a obţinut premiul I, iar Andrei Şerban, clasa a V-a, -premiul I. La Concursul Naţional „ Plus Minus POEZIE“- etapa naţională, Andreea Chiriac a luat menţiune, iar Andrei Şerban -premiul al III- lea. Pentru rezultatele obţinute împreună cu aceştia a fost răsplătită cu distincţia „Profesorul anului“.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite