Măsuri pentru combaterea ambroziei. 37 de societăţi şi persoane fizice, înştiinţate să cureţe terenurile pe care le deţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambrozia, o plantă deosebit de periculoasă FOTO Adevărul
Ambrozia, o plantă deosebit de periculoasă FOTO Adevărul

În urma unor controale efectuate pe teren, Primăria Călăraşi a înştiinţat zeci de societăţi comerciale şi persoane fizice care deţin terenuri să ia măsuri de combatere a ambroziei, potrivit Legii 62/2018. Au fost înştiinţate, prin adresele din 25 martie şi 23 aprilie, un număr de 37 societăţi comerciale şi persoane fizice.

"Facem apel la călărăşeni să ne ajute în demersurile noastre de combatere a acestei plante alergene. Aşteptăm informaţii cu privire la existenţa unor terenuri de pe raza municipiului Călăraşi infestate cu ambrozie", au anunţat autorităţile locale.

Jumătate de milion de români suferă în această perioadă din cauza alergiei la ambrozie, o plantă care creşte pe terenurile virane. Polenul provenit de la ambrozie este foarte periculos pentru că se împrăştie pe o rază de 450 de kilometri, spun medicii. Într-un sezon, planta produce aproape un miliard de seminţe. De aceea, în această perioadă, cei care suferă de alergie ajung chiar să plece din ţară. Alţii, nu ies din casă fără măşti speciale care filtrează particulele fine de polen. Cazurile mai grave ajung însă la camera de gardă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite