FOTO Porţi deschise la Sultana-Malu Roşu, unul dintre cele mai mari şantiere arheologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul arheologic din judeţul Călăraşi
Şantierul arheologic din judeţul Călăraşi

Situl arheologic experimental de la Sultana se deschide din nou pentru public. Unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din ţară, unde au fost scoase la lumină obiecte fascinante de plastică antropomorfă din preistoria României(mileniul IV î.Ch.), va putea fi vizitat de public.



Ca în fiecare an, în luna august, şantierul arheologic Sultana Malu-Roşu din comuna călărăşeană Mănăstirea se pregăteşte să primească vizitatori. Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Călăraşi va pune în practică, în august, mai multe proiecte şi activităţi culturale. Este vorba despre proiectul „Sultana- Malu Roşu- Arhitectură şi Arheologică Experimentală V”.

Acesta se află la cea de-a cincea ediţie şi se desfăşoară în baza parteneriatului încheiat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Română de Arheologie, Muzeul Dunării de Jos, Primăria Comunei Mănăstirea, dar şi cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti.

Reconstituirea unei locuinţe preistorice

În cadrul proiectului se urmăreşte reconstituirea unei locuinţe preistorice ce aparţine culturii Gumelniţa, încercându-se identificarea şi stabilirea soluţiilor tehnice folosite de comunităţile de acum 6.000 de ani.

Vă recomandăm şi:

FOTO Şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu, deschis pentru public pe 16 august

„Comorile României în China”. Două piese arheologice excepţionale de la Muzeul Dunării de Jos iau calea Asiei

Comoară. Cupa rituală de la Gălăţui, piesa de rezistenţă de la Muzeul Dunării de Jos

Călăraşiul intră în galeria elitelor. Muzeu de Istorie, pe malul Borcei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite