FOTO Ploaia torenţială a făcut prăpăd la Budeşti. Zeci de gospodării au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii, solicitaţi să intervină Foto:ISU Călăraşi
Pompierii, solicitaţi să intervină Foto:ISU Călăraşi

Ploaia torenţială de la sfârşitul săptămânii trceute a făcut ravagii la Bucreşti. Aproximativ 4 ore şi jumătate au intervenit pompierii pentru evacuarea apei ce inundase 14 gospodării.


Echipaje specializate ale Gărzii de intervenţie Budeşti au acţionat timp de aproximativ 4 ore şi jumătate pentru evacuarea apei din 14 gospodării, care au fost afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp. Echipajele specializate de intervenţie din cadrul Gărzii Budeşti au acţionat pe raza localităţii Budeşti, pe străzile: Nicolae Bălcescu, Avram Iancu, Oituz, 1907, Dumbravei şi Independenţei, pentru evacuarea apei provenite din precipitaţiile abundente, care s-a acumulat în exces în 14 gospodării ale cetăţenilor. „Trebuie menţionat, de asemenea, că exista pericolul ca mai multe locuinţe, care erau construite din chirpici, să se surpe din cauza cantităţii de apă acumulată în exces în gospodării", a precizat plt.maj.Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

S-a rupt cerul!

Natura dezlănţuită a făcut prăpad, vineri, după-amiază începând cu sud-vestul judeţului Călăraşi. Cerul s-a rupt şi o ploaie torenţială, însoţită de tunete, fulgere şi grindină, a pus stăpânire pe Bărăgan. La Negoieşti şi Radovanu, în apropiere de Olteniţa, în câteva minute, suvoaiele au inundat grădini, iar stratul de gheaţă a acoperit totul ca iarna, deşi suntem la jumătatea lunii mai. Furtuna s-a mutat apoi la Modelu, Roseţi şi Dichiseni, unde vântul puternic a rupt crengile mai multor copaci de pe marginea drumului naţional 3B Călăraşi-Feteşti.

Vă recomandăm şi: 

Serbia şi Bosnia, lovite de inundaţii grave. Bilanţul morţilor se ridică la cel puţin 14 persoane

Dunărea ameninţă Bărăganul. Cod galben de inundaţii până pe 26 mai

Natura s-a dezlănţuit! Furtună şi grindină în Bărăgan

UPDATE Cod portocaliu de vijelii pentru judeţe din sudul ţării. Mai multe zone din sud se sunt afectate de ploi şi inundaţii

Ploi cu descărcări electrice şi posibil grindină în acest weekend

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite