Cum dezvolţi o regiune cu bani europeni. ADR Sud Muntenia a cheltuit 350 milioane de euro pe drumuri, spitale şi şcoli moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Muşat şi Mariana Vişan, şefii ADR Sud Muntenia Foto:Adevărul
Liviu Muşat şi Mariana Vişan, şefii ADR Sud Muntenia Foto:Adevărul

Cu cel mai mic grad de respingere a proiectelor din ţară, 31%, în condiţiile în care media naţională este de 45%, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a contractat peste 630 milioane de euro pentru proiecte în cadrul POR 2007-2013.



„Anul 2015 este ultimul an în care se mai pot desfăşura operaţiuni în cadrul POR 2007-2013. A fost un prim program din care am avut multe de învăţat, s-au făcut multe în comunităţile din Regiunea Sud-Muntenia dar şi în celelalte regiuni din ţară. Am avut la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia peste 630 de milioane de euro disponibili, banii sunt contractaţi în totalitate. Din această sumă, în prezent au fost absorbite aproape 350 de milioane de euro”, a precizat, pentru Radio Vaces Campi, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Peste 800 de proiecte, finanţate

Până în prezent, pentru 800 de proiecte din cele 1.040 depuse au fost semnate contractele de finanţare. În judeţul Călăraşi au fost depuse 123 de aplicaţii pentru care s-au semnat 80 de contracte de finanţare, cu 6% mai mult decât media naţională. Valoarea acestor proiecte este de 212 milioane de lei, susţine directorul ADR Sud Muntenia. Cele mai importante lucrări realizate în judeţ cu bani europeni sunt pe Axa 3, la infrastructura de sănătate.

Sănătatea şi educaţia, pe lista priorităţilor

Este vorba despre Ambulatoriul Spitalului Judeţean, un proiect de 4 milioane de euro, Ambulatoriul Spitalului Lehliu Gară, un proiect nefinalizat încă unde au fost atraşi alte trei milioane de euro şi Ambulatoriul Spitalului Săpunari cu peste 1,5 milioane de euro. De asemenea, au fost modernizaţi şi reabilitaţi peste 100 de kilometri de drum judeţean.

Pe segmentul Educaţie, din cele 24 de proiecte depuse, au fost semnate contractele de finanţare pentru 21 de unităţi de învăţământ ceea ce înseamnă că tot mai mulţi elevi călărăşeni vor învăţa în şcoli modernizate şi dotate conform standardelor europene. Liviu Muşat a mai precizat că pe Axa 4, pentru dezvoltarea microîntreprinderilor, în judeţ, au fost depuse 75 de aplicaţii din care s-au semnat 46 de contracte de finanţare. „În comparaţie cu judeţele din sud, Călăraşiul stă foarte bine. Se vor crea peste 200 de locuri de muncă şi o serie de afaceri importante,” a  precizat Muşat.
 

Vă recomandăm şi:

Şefii ADR Sud Muntenia, instituţie care gestionează bani europeni, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Şeful ADR Sud Muntenia, anchetat de DNA sub control judiciar, rămâne în funcţie: "Măsura nu afectează activitatea mea la Agenţie"

Legături periculoase în dosarul de corupţie din Ialomiţa. Conducerea ADR Sud Muntenia, pusă sub control judiciar de DNA, pentru abuz în serviciu

Şefii ADR, percheziţionaţi de DNA. Descinderile au legătură cu ancheta de la Consiliul Judeţean Ialomiţa

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite