Complexul sportiv Dunărea a trecut în administrarea Consiliului Judeţean. 500.000 de euro, primele investiţii pentru modernizarea stadionului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul din Călăraşi are nevoie de renovare FOTO Adevărul
Stadionul din Călăraşi are nevoie de renovare FOTO Adevărul

Stadionul Dunărea din Călăraşi se va transforma într-un complex modern, investiile preconizate de Consiliul Judeţean ridicându-se la 500.000 de euro.

Consilierii judeţeni din Călăraşi au votat aprobarea trecerii Complexului Sportiv "Dunărea" din administrarea municipală în cea a Consiliului Judeţean pentru o perioadă de 20 de ani. Demersul s-a făcut cu scopul demarării unor lucrări ce vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea întregii baze sportive.

Dunărea, echipa de fotbal a oraşului, care joacă toatele meciurile pe acest stadion, e lider în campionatul Ligii 2 şi e favorită la promovarea în Liga 1. Modernizarea arenei este necesară pentru ca echipa să poată evolua pe teren propriu în prima ligă. "Suntem pe primul loc în Liga a 2-a, avem rezultate notabile în fotbalul local. Este nevoie de o amenajare corespunzătoare a Complexului Sportiv Dunărea astfel încât meciurile care vor urma să se desfăşoare la nivelul Ligii 1", a explicat, Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. Primele lucrări care vor demara în cadrul bazei sportive vor fi cele de amenajare a nocturnei şi cele de încălzire a gazonului.

Acreditare pentru Liga 1

Conform primelor estimărilor, pentru demararea investiţiilor în vederea acreditării pentru Liga I ar fi nevoie de 500.000 de euro. Iliuţă a dat asigurări că suma există, va fi prinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli al CJ iar lucrările vor demara imediat după ce matematic Dunărea şi-a asigurat prezenţa în liga I. „Am consultat o firmă de specialitate din Austria şi am făcut estimările. Ne-au spus ce înseamnă nocturnă, încălzire gazon, vestiare modernizate, toate acestea ar fi estimate la 500.000 de euro. Avem suma ca să putem obţine acreditarea stadionului pentru Liga I” a declarat Iliuţă. Modernizarea completă a stadionului va fi demarată în etapa a 2-a şi va fi realizată cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. 

Vă recomandăm şi:

Dunărea Călăraşi, meci cu Pandurii Târgu Jiu. Partidă, programată sâmbătă, 23 septembrie, la ora 10.00

Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local: "Dacă lăsăm lucrurile aşa, fotbalul şi handbalul vor dispărea"

Fundaţia Alexandrion a organizat o dezbatere privind nevoile de finanţare ale sportului românesc

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite