Călărașiul din România s-a împrietenit cu Călărașiul din Basarabia. Elevii au semnat un Acord de prietenie

0
Publicat:

Reprezentanții Consiliul Județean al Elevilor de pe malul Borcei au participat în weekend, alături de invitații speciali din Republica Moldova, din orașul Călărași, la sărbătoarea Zilelor Municipiului Călărași.

Semnarea Acordului de prietenie dintre elevi din Calarasi și Republica Moldova FOTO Facebook CJEC
Semnarea Acordului de prietenie dintre elevi din Calarasi și Republica Moldova FOTO Facebook CJEC

Cele două asociații de tineri au semnat un Acord de prietenie, având în vedere că cele două orașe din care provin sunt înfrățite de mai mulți ani.

Ne bucurăm că am avut ocazia să întâlnim o echipă de tineri așa frumoasă care, de asemenea, încearca să-și pună amprenta asupra comunității din care fac parte. Mulțumim Primăriei Municipiului Călărași pentru sprijin pentru ocazia de a participa la acest eveniment", a precizat Alexia Iuliana Nica, președinte CJE Călărași.

Echipa de elevi din Călărași a contribuit la organizarea manifestărilor cultural-artistice din weekend,  în parteneriat cu Primăria Municipiului.

΄n spatele proiectului a fost o întreagă echipă ce s-a întâlnit aproape zilnic pentru a concepe un program de activități și de a-l transforma în realitate. Am întâlnit oameni minunați și deschiși la activitățile propuse, un grup de tineri cu voie bună la fel ca reprezentații oficiali prezenți. Mulțumim echipei mele de organizare din parte CJE Călărași, Primăriei Municipiului Călărași, Centrului Județean de Cultură și Creație, domnului Florin Rădulescu pentru atelierele organizate, dar și doamnei Lavinia Vasile de la Palatul Copiilor. În urma activităților, feedback-ul a fost unul pozitiv, iar oaspeții noștri dintr-un oraș cu același nume își doresc să ne viziteze și pe viitor",  au explicat reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Călărași.

427 de ani de atestare documentare a orașului

În perioada 24-25 septembrie au fost celebrate Zilele Municipiului Călărași, la împlinirea a 427 de ani de atestare documentară a localităţii, respectiv 170 de ani de la declararea Călăraşiului ca oraş liber.

Primele urme ale unei aşezări omeneşti pe locul actualului municipiu Călăraşi datează din neolitic, aşa cum o dovedesc descoperirile arheologice specifice culturilor Hamangia, Boian şi Gumelniţa. Vechea denumire a municipiului Călăraşi este Lichireşti. Numele provine, aşa cum afirma primul istoric al urbei, Pompei Samarian, de la hramul primului lăcaş de cult creştin, ridicat aici, cu mult înainte de 1630.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite