Călăraşi: Gala Merit Awards 2010: Elevii eminenţi, premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevele cu performanţe, aplaudate la scenă deschisă
Elevele cu performanţe, aplaudate la scenă deschisă

Liceenii cu medii peste 9.95 au fost recompensaţi pentru rezultatele excepţionale obţinute în cursul anului şcolar. Cei mai buni liceeni, care au obţinut rezultate strălucite, au fost răsplătiţi, ieri după-amiază, cu burse şi premii de excelenţă din partea firmei Tenaris, în cadrul Galei Merit Awards 2010.

Una dintre tinerele care a apărut în paginile cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi, a reuşit prin performanţele sale să obţină şi anul acesta bursa de merit, în valoare de 1.000 de lei. Cristina Vîlcu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, are numai medii de 10 şi are la activ şapte olimpiade naţionale la matematică, fizică şi chimie.

Tânăra este convinsă că atunci când îţi doreşti un lucru, munca trebuie să fie pe măsură. „Sunt foarte fericită că sunt ajutată şi de altcineva, în afară de familie“, a spus Cristina. Până acum fata a reuşit să rezolve 20 de culegeri de probleme. „Îmi place foarte mult matematica şi fizica, şi doar prin muncă şi învăţătură poţi avea un viitor strălucit. Cu banii primiţi deocamdată nu ştiu ce am să fac, nu sunt hotărâtă“, a mai spus tânăra.

Cristina Vîlcu vrea să ajungă să lucreze la NASA. „Ştiu că este foarte greu , mai ales pentru fete, dar am speranţa că voi reuşi. Admir cercetătorii de acolo pentru că viziunea lor este de a îmbunătăţi viaţa de aici“, a mai adăugat tânăra.

Cei mai buni

La Gala Merit Awards, cei mai buni elevi din Călăraşi au fost premiaţi. Burse de merit au primit elevii cu rezultate deosebite în anul şcolar 2009-2010. Selecţia acestora a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean. 63 de liceeni au primit burse de merit, iar cei 1.000 de lei vor fi daţi în două tranşe, prima în luna decembrie, iar a doua în luna mai 2011.

Compania care a premiat excelenţa în educaţie a organizat un eveniment similar la Zalău, la 23 noiembrie 2010. Acolo, 263 de elevi s-au calificat anul acesta pentru programul Merit Awards.

La festivitatea de premiere de la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, din partea Inspectoratului Şcolar a fost prezent Nicuşor Călin, inspector de personal. „ Sunt foarte fericit şi bucuros că elevii din Călăraşi au reuşit să înveţe foarte bine şi să fie premiaţi. Cel mai tare mă bucură faptul că numărul elevilor recompensaţi anul acesta a crescut. În anul 2009 au fost premiaţi 47 de copii“, a declarat Nicuşor Călin.

Motivare

Dacă anul trecut doar 47 de elevi au beneficiat de aceste burse, anul acesta numărul acestora a crescut la 63. Copiii au fost motivaţi, iar compania doreşte prin acest program să ajute cât mai mulţi elevi care îşi dau interesul la învăţătură, pentru a le permite să se dezvolte cu succes. „Mă bucur că sunt alături de aceşti copii deosebiţi, care îşi dau interesul pentru şcoală şi doresc să îi felicit. Sunt copii foarte buni şi ne mândrim cu ei“, a declarat Nicolae Cuţăr, viceprimarul oraşului.

Citiţi mai multe despre acest subiet în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite