Amenzi în valoare de peste 92.000 de lei, aplicate şoferilor care au încălcat legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune pe toate drumurile din judeţ
Acţiune pe toate drumurile din judeţ

Nouă infracţiuni constatate, peste 200 de conducători auto care nu au respectat legislaţia rutieră sancţionaţi şi 7 permise de conducere reţinute de poliţiştii călărăşeni.

Acesta este bilanţul unei acţiuni desfăşurate în acest weekend pentru prevenirea şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.

Conform IPJ Călăraşi, pe lângă acestea, oamenii legii au utilizat şi aparatele etilotest şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au verificat 294 de autovehicule şi au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.655 de lei. În primele 6 luni le acestui an, la nivelul judeţului Călăraşi, pe fondul vitezei neadaptate s-au înregistrat 4 accidente grave (-10), soldate cu 2 persoane decedate (+2) şi 3 persoane rănite grav (-13).

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite