VIDEO Mai multe instituţii din Buzău şi-ar putea construi sedii noi pe un teren de 12 hectare de la intrare în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trans Bus îşi va muta parcul auto în zona Barierei Brăilei, pe un teren situat vizavi de Registrul Auto Român, a anunţat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video. Terenul de 12 hectare aparţine acum Jandarmeriei Române. Consiliul Local a aprobat luni un proiect de hotărâre care mandatează reprezentanţii municipalităţii să facă demersuri la guvern pentru a intra în posesia parcelei.

”În primul rând, vom muta, pe circa 8 hectare, sediul Trans Bus, cu tot ce înseamnă flota actuală, dar şi cu ceea ce va urma în viitorii ani. În acest moment avem 115 autobuze, iar în următorii doi-trei ani vom ajunge la 200 de autobuze, majoritatea noi, cu care să facem transport atât în municipiu, cât şi în multe localităţi de pe lângă Buzău, astfel încât să aducem cât mai mulţi oameni la muncă în oraşul nostru şi cât mai mulţi elevi în şcolile profesionale şi în liceele din Buzău”, spune Toma. 

Trans Bus îşi desfăşoară activitatea în 48 de localităţi de lângă Buzău, urmând ca, pe măsură ce societatea cumpără noi autobuze, să crească numărul de localităţi din jurul Buzăului care vor fi deservite de Trans Bus. Flota de circa 200 de maşini va avea în dotare inclusiv staţii de încărcare pentru autobuzele electrice. 

Primarul a anunţat că în zona respectivă va apărea şi o zonă de parker-ride. ,,Aşa cum se întâmplă în foarte multe oraşe din Europa, va fi o zonă în care oamenii să îşi lase autoturismele şi de aici să plece mai departe cu autobuzele sau cu bicicletele. Vom lega acest nod important şi de zonele industriale ale Buzăului, atât prin trasee speciale de autobuze, dar şi prin piste de biciclete. Este important de spus că acest hub de mobilitate urbană din acest loc va fi finanaţat cu fonduri europene, în proiectul financiar al Uniunii Europene 2021-2026”, a spus Constantin Toma.    

Constantin Toma a anunţat că, în aceeaşi zonă s-ar putea muta pompierii, al căror sediu se află acum în zona centrală a oraşului. Tot aici s-ar putea construi un centru zonal al Registrului Auto Român.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite