VIDEO Fiul lui „Klitschko de România“ are cinci ani şi e la fel de pasionat de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Colosul” Bogdan Dinu se pregăteste pentru centura WBA continentală, adică pentru titlul european, după meciul ratat anul trecut cu rusul Vladimir Tereşkin, care s-a accidentat la unul dintre antrenamentele premergătoare galei din decembrie 2017. Cel mai mare suporter al său este băieţelul său de doar cinci ani, Sasha Nicolas. Deşi nu are decât cinci ani, băieţelul lui Bogdan Dinu a învăţat să lovească cu forţă sacul de box.

Sasha Nicolas este pasionat de sport, mai ales de box. Foarte talentat şi ascultător, el se descurcă de minune la scurtele antrenamente, fiind un fan înfocat al tatălui său.

Deşi nu are decât cinci ani, băieţelul lui Bogdan Dinu a învăţat să lovească cu forţă sacul de box. Programele gândite chiar de boxer au în vizor şi pe cei mici care sunt aduşi la noua sală de către părinţi pentru a face mişcare. Pe lângă aparatura de ultimă oră,beneficiază şi de sfaturile sportivului buzoian.

”Mă bucur să constat că este atras de această disciplină sportivă pe care o practic eu. Cu această ocazie îl am aproape de mine, în sala de box, şi îi împărtăşesc frumuseţile acestui sport. Dacă va face o carieră nu ştiu. Boxul este un sport greu, dar pentru moment mă bucur că îi place sportul şi îl practică. Contează că îi place în sala de sport”, declară pugilistul Bogdan Dinu.

Poreclit “Noul Klitschko” de prieteni, în special graţie fizicului impunător şi a loviturilor devastatoare, pugilistul buzoian Bogdan Dinu a inaugurat anul trecut o sală de sport dedicată mai ales pasionaţilor de box dar şi buzoienilor care vor să scape de kilogramele în plus. 

Printre elevi, Bogdan are mulţi copii. ”Încerc să schimb imaginea boxului, ca lumea să nu îl mai perceapă ca un sport agresiv. Copiii şi părinţii au înţeles că avem nevoie să facem sport, să prindem încredere în noi, de ce nu prontr-un sport de contact”, spune Bogdan Dinu.

Bogdan Dinu, boxerul de 32 de ani de categorie grea neînvins până acum la profesionism, a reuşit să ia titlul suprem, în 2003, la juniori.

Bogdan ar fi avut ocazia să boxeze pentru centura WBA Oceania Interim, dacă adversarul stabilit iniţial, rusul Vladimir Tereşkin, nu s-ar fi accidentat la unul dintre antrenamentele premergătoare galei din luna decembrie 2017. Învingătorul acestui meci ar fi avut posibilitate de a-l înfrunta, pe britanicul Anthony Joshua, actualul campion mondial al categoriei.

Ultima victorie prin K.O. a lui Bogdan Dinu a fost în devcembrie anul trecut  în faţa brazilianului Manuel Luis Do Nascimento care l-a înlocuit în ring pe rusul Vladimir Tereşkin. Bogdan Dinu are 18 meciuri susţinute la profesionişti, toate câştigate, din care 14 înainte de limită.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite