VIDEO Dezastrul ecologic de la Râmnicu Sărat, anchetat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Dezastrul ecologic descoperit de poliţişti şi inspectorii DSVSA la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili provenienţa resturilor animaliere depozitate ilegal şi cine se face vinovat de acest dezastru ecologic. Resturi de animale au fost depozitate ilegal pe un teren din apropierea unui abator.

Autorităţile au dat curs mai multor sesizări din partea cetăţenilor care locuiesc în Râmnicu Sărat şi care reclamau mirosuri greu de suportat, precum şi depozite de resturi animaliere în apropierea unui abator de pe raza municipiului.

Potrivit prefectului Leonard Dimian, aspectele semnalate de cetăţeni sunt reale, iar imaginile arată proporţiile focarului de infecţie din vecinătatea abatorului din cartierul C.I. Parhon din Râmnicu Sărat: miros greu de suportat, oase, resturi de animale, sânge scurs în apă şi pe pământ.

  

 ”Situaţia de la Râmnicu Sărat este o crimă împotriva mediului. Am acţionat imediat după ce situaţia mi-a fost semnalată de mai mulţi cetăţeni. (...) Situaţia de aici nu este singulară în judeţul Buzău. Gunoaiele au invadat mai toate localităţile, totul sub ochii autorităţilor. Ca prefect al judeţului Buzău, nu voi închide ochii în faţa acestor grave probleme care afectează mediul şi sănătatea oamenilor”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian. 

Situaţia de la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili provenienţa resturilor animaliere depozitate ilegal şi cine se face vinovat de acest dezastru ecologic.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite