VIDEO Conducerea Primăriei Smeeni, certată de un grup de părinţi, pentru că ar vrea să mute câteva clase din şcoala principală în alte sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţii aprinse între primar şi părinţi
Discuţii aprinse între primar şi părinţi

Vestea că micuţii din clasele şcolii gimnaziale din Smeeni ar putea fi repartizaţi în clădiri din alte sate a produs revoltă printre părinţi. Aceştia l-au abordat pe primarul localităţii, pentru a-i solicita lămuriri. Au primit însă promisiunea că nicio măsură de reorganizare a învăţământului local nu se va lua fără o consultare prealabilă a părinţilor.

În comuna Smeeni circulă de mai multe zile zvonul că elevii de la ciclul primar din localitate vor fi "împrăştiaţi", începând cu semestrul al doilea, prin alte clădiri din satele Sălcioara, Moisica, Bălaia sau chiar într-o sală a Căminul cultural. Motivul reorganizării ar fi acela că la şcoala principală se urmăreşte ca procesul didactic să se desfăşoare doar într-un singur schimb, dimineaţa.

Extrem de furioşi, în jur de 30 de părinţi ai copiilor care ar urma să plece în alte sate l-au abordat luni pe primarul comunei, pentru a-i cere socoteală, întâlnirea având loc la grădiniţa din Smeeni. Primarul Andrei Ioan a încercat să-i liniştească, spunându-le că totul a fost o dezinformare şi că intenţiile administraţiei locale din Smeeni deocamdată sunt acelea de a renova grădiniţa şi câteva săli de aici. 

Primarul a recunoscut că, pe viitor, doreşte ca Şcoala Gimnazială să funcţioneze într-un singur schimb, însă le-a garantat celor prezenţi că orice iniţiativă va fi decisă numai după consultarea părinţilor. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite