VIDEO Călătorie în preistorie, prin intermediul celei mai mari expoziţii de dinozauri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de dinozauri
Expoziţie de dinozauri

Buzoienii, atât cei mici, cât şi adulţii pasionaţi de preistorie, au şansa să călătorească în timp, cu multe milioane de ani în urmă, vizitând o expoziţie de dinozauri deschisă la etajul unui mall din nordul municipiului Buzău. Evenimentul organizat împreună cu National Georgaphic se va desfăşura în perioada 1-17 august iar intrarea este gratuită.

Peste 30 de machete de dinozauri, unele de peste doi metri înălţime, sunt noile atracţii ale centrului comercial Galleria. 

După inaugurare, zeci de copii au dat năvală printre fioroasele reptile preistorice, pe care le mai văzuseră doar în filme documentare sau desene animate. 

Unul dintre primii oaspeţi ai expoziţiei a fost David, un copil de 8 ani, care aproape că nu a mai avut somn de când a aflat că machetele de dinozauri ajung în Buzău. 

”Aici este foarte grozav pentru că pot vedea dinozauri care par foarte reali dar sunt din plastic. Până acum cel mai mult mi-a plăcut Stegozaurul şi că poţi afla lucruri interesante despre ei”, ne-a spus David Vlad, pasionat de preistorie.

”Ştie foarte multe lucruri despre dinozauri, e şi colecţionar de dinozauri, de cărţi şi este foarte fericit că a venit această expoziţie aici în Buzău. Este impresionant şi pentru noi adulţii pentru că imită foarte bine realitatea”, ne-a declarat Mihaela Vlad, mama lui David.

Un tur al expoziţiei din mall-ul buzoian pare o călătorie în timp. Asta, pentru că organizatorii au plasat exponatele într-un decor care imită peisajele preistorice. Cu ajutorul unor difuzoare puternice, sunt simulate până şi răgetele înspăimântătoare ale dinozaurilor.

Expoziţia, considerată de organizatori ca fiind cea mai mare din Europa de Est, va fi deschisă până în data de 17 august şi este însoţită de o serie de activităţi pentru copii, care constau în ateliere de creaţie, face-painting, concursuri de desen, spectacole tematice de muzică si dans, ateliere de creaţie şi decupaje dinozauri. Accesul la întregul eveniment este gratuit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite