Peste 100 de câini din padocul primăriei, în aşteptarea oamenilor cu suflet mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Societatea Urbis-Serv şi Primăria Buzău organizează la începutul săptămânii viitoare o zi a adopţiilor la padocul de câini de pe strada Horticolei. În aşteptarea unor stăpâni din rândul buzoienilor cu suflet mare dar şi a celor care vor un animal pentru paza gospodăriei sunt 113 câini, care provin de pe domeniul public.

Evenimentul este organizat pe 4 aprilie, începând cu ora 10.00, până după-amiază. ”Noi vom steriliza gratuit animalele, le vom steriliza, microcipa, le vaccinăm antirabic apoi le deparazităm. Urmează apoi documentaţia de acordare spre adopţie, care durează cel mult două zile”, a declarat Emil Paraschiv, medic veterinar.

Adopţiile au loc cu ocazia de Zilei Internaţionale a Animalelor fără Stăpân. În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite