O stradă de la marginea Buzăului a primit numele unui erou al Revoluţiei din 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: google maps
Foto: google maps

O stradă din Buzău care oferă acces către curtea fabricii de bere, un cimitir municipal şi câteva societăţi private a fost botezată de Consiliul Local Municipal cu numele lui Laurenţiu Purcherea, căpitan post-mortem, un erou buzoian căzut la Otopeni în decembrie '89. Deocamdată strada este mai mult uliţă dar va fi reabilitată într-un viitor nepărecizat deocamdată.

Consilierii municipali au aprobat în ultima şedinţă ordinară botezarea unei străzi de la marginea Buzăului, situată între Fabrica de Bere şi Cimitirul Municipal Sf.Constantin şi Elena. 

Strada va purta cu numele lui Laurenţiu Purcherea, căpitan post-mortem, un erou buzoian căzut în Revoluţia din 1989. Acesta era ofiţer la UM 01847 Buzău şi a fost împuşcat în ceafă, pe 23 decembrie, la aeroportul Otopeni.

Strada există deja, dar este mai mult o uliţă, dincolo de şoseaua de centură şi nu este foarte circulată. Are corespondenţă cu strada Depozitului cu care se întâlneşte chiar în zona în care, periodic, se formează un depozit necontrolat de gunoaie.

Probabil că, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, strada proaspăt botezată va fi şi reabilitată, măcar pentru a onora numele pe care l-a primit. Deocamdată, în zonă se lucrează de zor la instalarea unei conducte de apă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite