O buzoiancă de 47 de ani, diagnosticată cu gripă, a murit la 24 de ore după ce a fost internată în Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

O femeie în vârstă de 47 de ani, din Buzău, a murit la 24 de ore după ce a fost internată în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. Testele rapide au stabilit că pacienta contractase virusul gripal tip A.

De sărbători, buzoianca a început să se simtă rău însă a crezut că este vorba despre o simplă răceală. 

După ce a observat că se simte din ce în ce mai rău, a ajuns în faţa medicului specialist, care a decis să o interneze în secţia de boli contagioase a spitalului Gârlaşi. 

Alterarea stării generale şi problemele de respiraţie i-au determinat pe medicii secţiei de boli contagioase să o transfere de urgenţă la Terapie Intensivă (ATI), în corpul principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde putea fi ventilată şi îngrijită corespunzător.

Medicii au efectuat imediat testele rapide şi au stabilit că pacienta era infectată cu virusul gripal tip A. Duminică, în jurul orei 01.00, în ciuda tuturor eforturilor de salvare, femeia a decedat. 

Analizele au fost trimise şi la Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino” din Bucureşti, urmând ca rezultatele să sosească în cel mai scurt timp. Nu se ştie deocamdată dacă pacienta suferea de alte boli pe care le-ar fi putut agrava virusul gripal. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite