Îmblânzirea șerpilor, pasiunea de nevoie a lui Sfarmă-Piatră, românul care bate cuie cu palma şi rupe bolovanii în două VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile nefirești, dar şi umezeala accentuată derutează vieţuitoarele din sălbăticie, precum șerpii. Reptilele au un comportament neobișnuit, fapt dovedit prin numeroasele filmări ale unor persoane cărora le ies în cale temutele târâtoare. Cu un șarpe de peste 1,5 metri lungime în mână s-a filmat și Virgil Bâgiu, buzoianul ajuns celebru pentru puterile sale neobișnuite.   

Nu numai urşii au luat-o razna în ultima vreme, atacând frecvent gospodăriile din zona de munte a judeţului Buzău, ci şi şerpii. O reptilă de peste un metru şi jumătate a ajuns pe terasa casei soților Bâgiu, din comuna buzoiană Cozieni, o zonă colinară în care frecvent sunt văzuți șerpi pe ulițe și în grădinile oamenilor.

Virgil Bâgiu a descoperit şarpele foarte aproape de bucătărie. A avut curajul să ia reptila cu mâna şi să o ducă în pădure, chiar dacă nu era foarte sigur că are de-a face cu un șarpe neveninos.

De altfel, curajul este virtutea care l-a făcut notoriu pe Virgil Bâgiu la nivel național, prin numeroase reportaje în ziare și la TV. Buzoianul, acum de 65 de ani, bate cuie cu și sparge pietre cu palma fără să se rănească.

Virgil Bâgiu spune că nu este primul şarpe care s-a apropiat de casă. Specialiştii spun că şerpii, care oricare dintre sălbăticiuni, sunt derutaţi de schimbările bruşte de temperatură, de frigul şi umezeala în exces, într-o perioadă în care ar trebui să fie cald.

Potrivit specialiştilor de la Agenția pentru Protecția Mediului, în zonă trăiesc şerpii de casă, reptile care pot depăşi un metru şi jumătate lungime şi care nu sunt veninoşi. În România se găsesc însă şi şerpi veninoşi, viperele, care trăiesc atât în zona Carpaţilor cât şi în Delta Dunării.

Se deosebesc însă de şerpii de casă prin colorit şi modelele de pe solzi. În România sunt trei specii dintre cele 23 de specii de vipere cunoscute, vipera cu corn fiind cea mai răspândită şi cea mai periculoasă, deşi atacurile neprovocate sunt destul de rare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite