Vânătorii de trufe negre roiesc în jurul pădurilor de lângă Râmnicu Sărat. Trei au fost prinși

0
Publicat:

Peste două kilograme de trufe au fost recoltate dintr-o pădure de pe raza comunei Buda (Buzău), fără a deține autorizație, de către un grup de bărbați din județul Bacău. Culegătorii neautorizați de trufe, considerați braconieri, s-au ales cu o sancțiune usturătoare.

Trufele se culeg doar cu autorizație FOTO Ziarul Lumina
Trufele se culeg doar cu autorizație FOTO Ziarul Lumina

Dealurile de lângă Râmnicu Sărat (Buzău) au devenit ţinta braconierilor de trufe negre din mai multe județe ale țării. Ciupercile sunt extrem de căutate în gastronomia de lux. S-a dus vestea că roadele valoroase ale pădurii sunt uşor de găsit în această zonă, astfel că nu puţini sunt cei care vin după trufe de la sute de kilometri distanţă.

Zilele trecute, peste două kilograme de trufe negre au fost recoltate dintr-o pădure de pe raza comunei Buda (Buzău), fără a deține autorizație, de către un grup de bărbați din județul Bacău. Culegătorii neautorizați de trufe, considerați braconieri, s-au ales cu o sancțiune usturătoare.

„În data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional. Polițiștii au depistat în zona împădurită din comuna Buda trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, din Bacău, în timp ce recoltau produse nelemnoase - trufe”, transmite IPJ Buzău.

În urma controlului și a verificărilor specifice, polițiștii au descoperit asupra persoanelor 2,5 kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație. Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o Ocolului Silvic Râmnicu Sărat.

Bărbații în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei.

Polițiștii din zonă au de-a face frecvent cu astfel de infractori. În vara anului trecut, cel puţini doi vânători de trufe negre din localitatea nemţeană Olca au fost prinşi în flagrant de Poliţie. Tot în vara anului 2022, poliţiştii din Grebanu au depistat în zona împădurită a comunei un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Neamț, în timp ce căuta trufe. Asupra acestuia au fost descoperite 2,318 kilograme de trufe negre, găsite în acel fond forestier.

Polițiștii amintesc faptul că recoltarea, deţinerea, transportul, comercializarea produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al oculului silvic care asigură administrarea ori serviciile pentru suprafaţa pe care se recoltează acestea este strict interzisă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite