Garda de Mediu a amendat cel mai mare reciclator de electronice din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu Buzău a amendat societatea Green Weee cu 15.000 lei după incendiul violent care a cuprins, săptămâna trecută, deşeurile depozitate pe platforma Frasinu a celui mai mare reciclator din Europa.

Comisarii de mediu au stabilit că societatea comercială din Buzău, pe platforma căreia s-a produs incendiul, nu a respectat o serie de măsuri pentru prevenirea anumitor incidente. 

Mai exact, firma nu a luat măsuri pentru depozitarea acumulatorilor în condiţii de siguranţă, ceea ce a dus, în final, la incendiul puternic de săptămâna trecută. 

Focul izbucnit pe platforma Green Weee a distrus deşeurile electrice şi electronice depozitate pe o suprafaţă de circa 700 mp. 

Pompierii din Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, s-au luptat mai bine de patru ore să lichideze incendiul.

Incinta societăţii în care s-a produs incendiul se află la circa 2-3 kilometri de zona locuită, respectiv municipiul Buzău şi satul Odaia Banului. 

Societatea Green Weee deţine Autorizaţie Integrată de Mediu pentru activitatea de colectare, depozitare temporară si valorificare deşeuri periculoase, valabilă până în anul 2026. În perioada urmatoare, APM Buzău va face determinări ale indicatorilor de calitate a aerului prin staţia de monitorizare aflată în dotare.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite