VIDEO Incendiul de la Green Weee, în atenţia Gărzii de Mediu Buzău: ”Este clar ca sunt depăşiţi indicatorii de calitate ai aerului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

Au fost deschise mai multe anchete după incendiul violent izbucnit pe platforma Green Weee International, din Ţinteşti. Au ars câteva sute de tone de frigidere, televizoare şi baterii uzate. Peste 100 de angajaţi care se aflau la serviciu s-au autoevacuat şi nu există victime.

Norul mare şi negru de fum se vedea de la zeci de kilometri depărtare. Populaţia a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert.

Au ars sute de tone de deşeuri, de materiale electrice şi electrocasnice, pagubele fiind uriaşe. 

“Este vorba nu numai de un depozit de baterii uzate, ci şi de aparate de uz casnic ce urmau a fi dezmembrate. Se află pe o platformă betonată în jur de 700 de metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Din cauza suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul, au fost solicitate întăriri de la judeţele vecine. 

Au participat 16 echipaje de pompieri din Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomiţa şi Călăraşi. Peste 100 de angajaţi care se aflau la serviciu s-au autoevacuat şi nu există victime. 

“Angajaţii care erau în timpul programului de lucru s-au autoevacuat şi nu avem persoane rănite la momentul de faţă”, a mai spus Vasile Prahoveanu.

Focul a fost controlat rapid şi acum este stins. Incendiul este investigat de Poliţie, ISU şi conducerea grupului Green, din care face parte reciclatorul de electronice şi electrocasnice de la Frasinu. 

”A fost afectată doar o mică parte a platformei de depozitare exterioară, unde au fost depozitate materiale destinate reciclării. Nu au fost afectate halele de producţie şi nici instalaţiile de reciclare. Fabrica se află într-o zonă industrială, fără rezidenţi în jurul ei”, anunţă echipa de conducere a Green Weee International.

Incendiul a intrat şi în atenţia Gărzii de Mediu Buzău, dată fiind cantitatea mare de fum degajată în aer timp de peste patru ore. 

”Este clar ca sunt depăşiţi indicatorii de calitate ai aerului şi în acest caz se vor lua măsuri în consecinţă, întrucât există o cauză pentru care nu au fost respectate prevederile legale de către societate”, precizează Garda de Mediu. 

Incinta societăţii pe care s-a produs incendiul se află la circa 2-3 kilometri de zona locuită, respectiv municipiul Buzău şi satul Odaia Banului. 

Societatea Green Weee deţine Autorizaţie Integrată de Mediu pentru activitatea de colectare, depozitare temporară si valorificare deşeuri periculoase, valabilă până în anul 2026. În perioada urmatoare, APM Buzău va face determinări ale indicatorilor de calitate a aerului prin staţia de monitorizare aflată în dotare.

Vă mai recomandăm şi:

De ce a căzut grindină la Pietroasele, comună protejată de sistemul de rachete antigrindină. Explicaţia autorităţilor

REPORTAJ Marele rol al micilor agricultori. Ce am învăţat în perioada izolării: „Avem nevoie de surse alternative de hrană“

Americanca stabilită de 15 ani în România, şefa afacerii cu legume bio livrate cu abonament: „Românii mănâncă mult mai sănătos decât americanii“

   

         

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite