Constatin Toma, patron Grup Romet: "Piaţa internă m-a propulsat în top-ul Forbes"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Toma
Constantin Toma

Proprietarul grupului Romet Buzău, Constantin Toma, care derulează afaceri anuale de peste 200 de milioane de euro, şi-a sporit în ultimul an averea cu mai bine de 10 milioane de euro.Potrivit topului „Forbes 500 miliardari", ediţia 2011, omul de afaceri buzoian s-a clasat pe poziţia 114, cu o avere estimată de 40-42 de milioane de euro, după ce anul trecut în acelaşi clasament Toma era pe poziţia 170, cu o avere de aproape 31 de mil

Secretul succesului pe care Toma l-a cunoscut în ultimul an, se datorează oportunităţilor de pe piaţa internă care au fost foarte bine exploatate.

“Suntem producători interni şi pe perioadă de criză lumea se îndreptă către astfel de furnizori. Este un lucru foarte important pentru că de mai bine bine de 10 ani producătorii români au pierdut supremaţia în această zonă . Din acest motiv am încercat să avem o poziţie bună pentru ca produsele noastre să recucerească piaţa internă. Faptul că şi cursul de schimb a fost în defavoarea leului a încurajat produsele interne şi implicit afacerile noastre“, a declarat Constatin Toma.

Afacerile care au tras în sus compania au fost echipamentele pentru tratarea apei care dealtfel au şi o pondere de peste 60% în veniturile pe partea industrială.

“Cel mai bine au mers produsele din industria apei. Din opt linii de business patru le avem în acest domeniu. Este vorba de produse pentru  potabilizarea apei, de la filtrele Aquator care se montează acasă şi până la staţii pentru marile localităţi. Tot în această secţiune întră şi echipamentele pentru  tratarea apelor uzate, conducte, hidranţi, pompe, vane şi  instalaţiile de irigat unde de asemenea suntem lideri naţionali”, a adăugat Constatin Toma.

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite