Campanie de recoltare a sângelui cu peste 1000 de donatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O amplă campanie de donare de sânge care va mobiliza timp de 2 săptămâni peste 1000 de pompieri, jandarmi, militari şi poliţişti din Buzău a demarat astăzi la centrul de transfuzii din municipiu cu ocazia „Zilei Mondiale a Donării de Sânge Voluntare şi Neremunerate”.

La acţiunea coordonată la Buzău de Filiala de Cruce Roşie în colaborare cu  Centrul de Transfuzii au răspuns încă de la primele ore ale dimineţii zeci de pompieri care au ales să dăruiască o parte din lichidul dătător de viaţă. „Am subscris la această campanie voluntară pentru că misiunea noastră este să salvăm viaţa şi bunurile semenilor noştri. Din estimările noastre peste 200 de pompieri vor participa la această acţiune” ne-a declarat Dănuţ Nicolae comandantul ISU Buzău.

Deşi stocul de sânge nu dă deocamdată bătăi de cap autorităţilor medicale, reprezentanţii unităţii de recoltare sanguină din Buzău spun că numărul donatorilor este în scădere. „Odată cu venirea anotimpului cald ne confruntăm cu o scădere a numărului de donatori care pleacă la munci sezoniere. Deşi stocul de sânge pentru judeţ este deocamdată asigurat, astfel de acţiuni sunt benefice mai ales pentru cererea venită de la spitalele mari din capitală” ne-a declarat Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii din Buzău.

Reprezentanţii filialei de Cruce Roşie din Buzău sunt optimişti şi speră ca pe viitor astfel de acţiuni să sensibilizeze cât mai mulţi membri ai comunităţii locale. „Sângele este un produs esenţial pentru toţi semenii noştri aflaţi în suferinţă. Aşteptăm un număr cat mai mare de donatori care cu siguranţă vor salva multe vieţi aflate în pericol. Sperăm ca astfel de evenimente să mobilizeze pe viitor cât mai mulţi donatori ”ne-a declarat Floarea Birzu şeful filialei de Cruce Roşie din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite