„Artistul“ care le-a desenat mustăţi prezidenţiabililor este un blogger din Buzău. Cum a vandalizat corturile de campanie şi a scris expresii obscene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa buzauplay.ro
Sursa buzauplay.ro

Un blogger din Buzău a fost identificat de poliţişti ca fiind unul dintre cei care le-au desenat mustăţi şi coarne candidaţilor la alegerile prezidenţiale de pe materialele de propagandă electorală din Buzău. Cristian Sârbulescu, unul dintre suspecţi, este proprietarul unui site local de informaţii şi conţinut video.

Acesta ar fi recunoscut implicarea în actele de vandalism, după ce i-au fost arătate imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, scrie ziarul Opinia, din Buzău.

A fost identificat şi complicele acestuia, însă acesta nu recunoaşte că a participat la actul de distrugere. 

În noaptea de 14 spre 15 septembrie, în plin centru al municipiului, mai multe corturi de campanie au fost vandalizate şi inscripţionate cu expresii obscene. 

La corturile candidaţilor Viorica Dancilă, Mircea Diaconu şi Klaus Iohannis au apărut înscrisuri cu, "m...", iar pe prisma publicitară a Vioricăi Dăncilă au fost adăugate mustăţi şi coarne peste portretul acesteia, pe toate cele trei laturi. 

Imediat, membrii PSD Buzău, ale căror materiale de campanie au fost cele mai afectate, au depus plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi au solicitat Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere.

    

Reprezentanţii IPJ Buzău au confirmat că există două persoane identificate ca fiind autorii actelor de vandalism asupra corturilor pentru strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturilor Vioricăi Dăncilă (PSD), a lui Klaus Iohannis (PNL) şi a lui Mircea Diaconu (PRO România-ALDE).

Au fost mâzgălite, de asemenea, o prismă cu imaginea şi mesajul electoral al candidatului social-democrat, amplasată tot în Piaţa Dacia, precum şi un mesh al prezidenţiabilului USR – PLUS Dan Barna.

Unul dintre autorii actelor de vandalism, Cristian Sârbulescu, se află sub contract de promovare a imaginii publice cu organizaţia judeţeană a Uniunii Salvaţi România.

Preşedintele USR Buzău, Valeriu Mocanu, a declarat că bloggerul Cristian Sârbulescu este angajat cu contract pentru promovarea imaginii dar se disociază de acest incident.

"Ne dezicem de acţiunile dânsului şi vom convoca urgent o şedinţă  la partid pentru a analiza cele întâmplate. Cert este că domnul Sârbulescu a avut mereu o atitudine mai extremistă, pur personală, de care noi ne-am disociat întotdeauna", a spus Valeriu Mocanu.

Cercetările demarate de poliţie vor fi definitivate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi audiaţi din nou cei doi suspecţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite