VIDEO Roşia Montană ajunge la Guvern. Protestatarii vor face un flash mob chiar în Piaţa Victoriei din Capitală
0Protestele faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană continuă şi în acest weekend, în Capitală. Pe lângă marşul devenit deja tradiţional pentru duminicile bucureştenilor, manifestanţii vor face un flash mob chiar în faţa clădirii Guvernului din Piaţa Victoriei.
Bucureştenii sunt îndemnaţi să vină îmbrăcaţi în roşu sau verde sau cu un carton vopsit în culorile campaniei, ca mai apoi să se unească într-un perimetru delimitat din zona Piaţa Victoriei.
Perimetrul va fi în formă de frunză, simbolul campaniei ce se opune exploatării miniere de aur şi argint cu cianură de la Roşia Montană.
După ce se va organiza acest flash mob, oamenii vor fi filmaţi şi fotografiaţi pentru a transmite un mesaj tutuoror celor interesaţi de cauza Roşia Montană. Flash mobul va începe la ora 17.30, timp în care mulţimea care se va afla într-un nou marş, va trece pe-acolo.
„Toamna asta frunza rămâne verde. Protestăm din 1 septembrie, suntem mai mulţi ca niciodată pe străzile Capitalei în fiecare duminică şi putem să ne ducem mesajul mai departe via internet cu o idee simplă. Ne-am gândit ca pe traseul marşului de duminică să poposim preţ de jumătate de oră în Piaţa Victoriei şi să ne filmăm de sus cum stăm uniţi în forma logo-ului campaniei Salvaţi Roşia Montană - frunza jumătate roşie, jumătate verde“, este descris evenimentul.
Marşuri de amploare, în fiecare duminică
Duminică, 6 octombrie, mii de bucureşteni au pornit într-un nou marş de amploare pentru a cincea oară la rând pentru a protesta încă o dată faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană. Manifestaţiile care durează de peste o lună (de pe 1 septembrie) au ajuns şi la „casa“ preşedintelui ţării, Palatul Cotroceni, iar printre cei prezenţi s-a numărat şi artistul şi actorul Tudor Chirilă.
Pe aceeaşi temă:
Proiectul Roşia Montană: RMGC respinge acuzaţiile directorului Institutului Geologic Român
Cititorii „Adevărul“ susţin metoda de exploatare a minereului fără cianuri
Directorul Institutului Geologic din România: „Aş da nota cinci proiectului Roşia Montană”