Veteranul de război care a împlinit vârsta de 107 de ani. A luptat pe frontul din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vârstnic veteran de război din Bucureşti a împlinit de curând vârsta de 107 ani. Maiorul (rtr) în Dumitru Iordache s-a născut pe 2 octombrie 1912, în comuna Sângeru, judeţul Prahova, şi a luptat pe frontul din Crimeea.

Veteranul de război a fost vizitat  de reprezentanţi ai Direcţiei calitatea vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naâionale. 

„Distinsul veteran s-a născut pe 02 octombrie 1912, în comuna Sângeru, jud. Prahova, într-o familie cu 6 copii. Încă de la o vârstă fragedă a început să lucreze în domeniul comerţului, fiind „băiat de prăvălie”.

În perioada 1943-1944 a participat pe front cu Regimentul 23 Infanterie, pe frontul de Est, în Crimeea, având funcţia de comandant de pluton şi gradul de sergent major.

„Să fii militar este o mândrie! Să-ţi aperi ţara este cea mai mare onoare”- ne spune cu emoţie domnul Iordache.

Este credinţa care l-a călăuzit pe toată perioada războiului şi l-a făcut să treacă mai uşor peste greutăţi. Pentru faptele de arme săvârşite în perioada războiului a fost decorat cu medalia ”Bărbăţie şi Credinţă”, precum şi cu medalia „Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945»“, se preezintă pe pagina de Facebook „Veteranii Armatei Române“.

A lucrat în comerţ

După război, Dumitru Iordache a lucrat în domeniul comerţului, ca gestionar. A ieşit la pensie la vârsta de 65 de ani. 

Până la vârsta de 97 de ani, veteranul de război se îngrijea singur şi se ocupa de gospodărie. Acum, o strănepoata de soră are grijă de acesta. Singurul regret al acestuia este că nu a avut copii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite