UPDATE/ BAC 2010: Elevii au picat pe capete în Capitală / Cea mai mică promovabilitate de după ’90

0
0

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2010 au fost afişate, astăzi, în licee.

BAC 2010: Şcolile care scot repetenţi

Vezi aici Lista rezultatelor la examenul de bacalaureat în întreaga ţară

CLICK aici pentru a vedea rezultatele afişate până la această oră în Capitală

Colegiile Elena Ghiba Birta şi Moise Nicoară din Arad se bat în rezultate la BAC

BAC 2010: Galaţiul ocupă ultimul loc pe ţară la promovabilitate!

Update 19.40 BAC 2010: Elevii au picat pe capete în Capitală/Cea mai mică promovabilitate de după ’90

Doar 58,92% dintre cei aproape 22.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din Capitală au promovat examenul de Bacalaureat.

Acest rezultat este, potrivit reprezentanţilor din Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cel mai slab de după 1990.  “Este într-adevăr un procent mic, dar previzibil având în vedere că nu se mai iau în calcul examenele orale. Peste tot în ţară, promovabilitatea va fi mai mică anul acesta din acest motiv. Bacalaureatul scris este adevăratul examen”, a spus purtătorul decuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de aproape 80%. Cu toate că mulţi elevi au picat examenul, cei care au reuşit să promoveze au luat note mai mari ca elevii care au susţinut Bac-ul în anii trecuţi.

Update, ora 15.00

În alte licee, absolvenţii nu sunt mulţumiţi de notele obţinute şi se pregătesc să facă contestaţie.

Am luat 9,50 la română, 8,95 la Geografie, iar la Istorie voi depune contestaţie, fiindcă e prea mică nota pe care am obţinut-o, 8,45“, a spus Albert Craiu, absolvent al Colegiului Naţional „Matei Basarab din Capitală.

Şase licee buzoiene au promovabilitate de sută la sută. La Smeeni, însă, niciun elev nu a luat bacul.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/BAC_2010-_Trei_licee_cu_promovabilitate_100-_la_examen_in_Capitala_0_292171085.html

Buzău: S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Aflaţi de aici ce notă aţi luat

Şi în Vrancea s-au afişat rezultatele la Bacaluareat!

Constanţa: S-au afişat rezultatele la bac!

Craiova: Află aici rezultatele la BAC din Dolj

Turnu-Severin: Află aici rezultatele la BAC din judeţul Mehedinţi

Călăraşi: S-au afişat rezultatele la bac

UPDATE/Bac 2010 Galaţi – A început afişarea rezultatelor - Vezi aici nota pe care ai obținut-o!

Update, 0ra 13.50

Lacrimi de tristeţe şi fericire la Liceul „Jean Monnet“

Rezultatele examenului de Bacalaureat s-au afişat la ora 12.00 şi peste 50% dintre elevi au luat medii între 7,50 şi 8,50.

Am luat 8,10. Sunt destul de mulţumit, dar cred că puteam mai mult. La Matematică am luat 7,70, adică una dintre cele mai mari medii din liceu, dar din păcate cea mai proastă dintre notele mele. Media de la BAC contează la facultăţile la care vreau să dau, adică la Politehnică sau la Universitatea din Bucureşti“, a spus ionuţ Savu, unul dintre absolvenţii de la „Jean Monnet“.

Una dintre absolventele liceului plângea în hohote pentru că a obţinut media finală 6, deşi se aştepta la media 8.

Update, ora 12.35

În acest moment site-ul www.bacalaureat.edu.ro este blocat din cauza miilor de accesări.

Rezultatele la Bac sunt aşteptate de mii de elevi în faţa liceelor sau în faţa computerelor

Mulţi elevi s-au plâns de subiectul al treilea

Perle BAC 2010/ „Harap alb semăna cu Mihaela Rădulescu“

În centrele de examen din Capitală afişarea rezultatelor abia începe, deşi reprezentanţii Inspectoratului Municipal spuneau că e posibil ca în unele licee notele să fie deja afişate de azi-noapte.

În mai toate liceele din Capitală rezultatele de la exemenul de Bacalaureat se afişează în jurul orei 12.00. Vor fi puţine excepţii unde notele vor fi afişate după această oră, mai exact în jurul orei 16.00“, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectortatului Bucureşti.

După centralizarea notelor, pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.bacalaureat.edu.ro, rezultatele finale vor fi postate până la ora 16.00.

Citeşte şi:

AICI poţi afla rezultatele la examenul de bacalaureat

Iaşi: „Lucifer" a ratat Bac-ul pentru că s-a drogat cu prafuri

Botoşani: Centrele de evaluare luate cu asalt de liceeni

Unii dintre absolvenţii de liceu din Capitală pot afla notele chiar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit reprezentanţilor din Inspectoratul Şcolar Bucureşti. “Nu este exclus ca în câteva centre rezultatele la Bacalaureat să se afişeze din această noapte, dar în majoritatea vor fi afişate în cursul zilei de mâine (n.r- astăzi)”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Patru ore rezervate contestaţiilor

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii tot astăzi, în intervalul orar 16:00 - 20:00. Până la ora 16.00, rezultatele vor fi afişate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei. Notele finale, după finalizarea contestaţiilor, vor fi afişate până la 8 iulie.

Începe admiterea la facultate!
În următoarele zile pentru marea parte a absolvenţilor de clasa a XII-a încep alte emoţii, fiindcă multe universităţi organizează în această lună admiterea. De pildă, înscrierile la facultăţile Universităţii din Bucureşti au loc, în prima sesiune, în perioada 8-15 iulie, examenele fiind programate între 17 şi 22 iulie. Şi la Universitatea de Vest din Timişoara, admiterea va avea loc în iulie.

Pentru elevii care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va organiza în toamnă o a doua sesiune de examen.

București


Ultimele știri
Cele mai citite