Unde găsim oaze de răcoare într-o Capitală care fierbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea toridă din ultima perioadă îi determină pe bucureșteni să caute cât mai mult locuri în care să se răcorească. Capitala oferă mai mulre variante: ștranduri, Waterpark sau corturi anticaniculă.

La Moghioroș, ștrandul din cartierul Drumul Taberei, aproape toate șezlongurile sunt ocupate în această perioadă, iar bazinele sunt pline. Aici, vizitatorii pot opta pentru una dintre cele trei piscine, în funcție de adâncime. Cele două bazine pentru adulți au 1,50 metri, respectiv 1,10 metri, iar cel pentru copii are 0,40 metri adâncime. Ştrandul dispune și de două tobogane, dintre care unul este dedicat celor mici.

Terenul are o capacitate de 1.500-2.000 de persoane și este dotat cu vestiare, toalete, dușuri, dar și cu supraveghere video. Dumitru Gheorghe, supraveghetorul ștrandului, a explicat că Moghioroș se diferențiază de restul locurilor de acest fel din Capitală prin curățenie.

Oaza de răcoare este la dispoziția bucureștenilor în fiecare zi, de la 08.00 la 18.00. Supraveghetorul a mărturisit însă că, „dacă se încinge atmosfera, ștrandul mai rămâne deschis și după program".

Biletul de intrare costă 20 de lei, de luni până vineri, iar în weekend, accesul costă 30 de lei. Copiii însoțiți de părinți beneficiază de gratuitate. Fiecare bilet asigură și un șezlong gratuit. Vizitatorii își pot cumpăra mâncare și băutură de la terasele amplasate din interior, care practică prețuri rezonabile. Astfel, o bere la halbă costă 4 lei, o băutură răcoritoare, tot 4 lei, iar un mititel 2,5 lei bucata.

Antrenament lângă piscină

Ştrandul Dâmboviţa sau Ciurel, aşa cum mai este cunoscut, din cartierul Crângași, este, de asemenea, plin de bucureștenii aflați în căutare de distracție. Aici, vizitatorii au la dipsoziţie cinci bazine de înot, dar și de o zonă de antrenament dotată cu aparate de fitness. Copiii au şi ei două piscine, locuri de joacă, terenuri unde pot practica fotbalul şi tenisul de masă, ori de câmp. Plaja are nisip, şezlonguri şi umbreluţe, precum şi duşuri.

Ștrandul este deschis zilnic, de la 08.00 la 20.00, iar prețul biletelor este de 10 lei în cursul săptămânii și de 15 lei în weekend. Copiii până în şapte ani pot intra gratuit. Cei mai pofticioși își pot cumpăra mici cu 2,5 lei bucata sau cârnați cu 2 lei bucata. Berea la halbă costă între 4 și 6 lei, iar băuturile răcoritoare 5 lei.

Ștrandul Cara din cartierul Titan se adresează și celor care preferă distracțiile nocturne, fiind deschis și între orele 21.00 și 05.00. În rest, acesta este deschis zilnic, de la 09.00 la 18.00. Prețul unui bilet este de 10 lei, de luni până joi, iar de vineri până duminică, accesul costă 15 lei.

Unde mai găsim oaze de răcoare

Ștrandul Drumul Taberei (Moghioroș) - Aleea Drumul Taberei, sectorul 6
Ștrandul Dâmbovița (Ciurel) - Crângași, Șoseaua Virtuții, sectorul 6
Ștrandul Cara - Titan, Bulevardul Nicolae Grigorescu, sectorul 3
Ștrandul Copiilor-Văcărești, strada Pridvarului, sectorul 4
Ștrandul Berceni - Berceni, strada Izvorul Oltului, sectorul 4
Complex Tei - Zona Lacul Tei, strada Oltețului, sectorul 2
Ștrandul Uverturii - Militari, Zona Lujerului, strada Dreptății, sectorul 6

Un alt loc agreat de bucureșteni este parcul acvatic Waterpark din localitatea Otopeni. Acesta este deschis zilnic, între orele 9.30 și 20.00 în cursul săptămânii și între 9.00 și 20.00 în weekend. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de 30 de lei de luni până vineri și de 50 de lei sâmbăta și duminica. Copiii care au o înălțime de până la 1,40 metri beneficiază de tarife reduse, 15, respectiv 25 de lei. Parcul acvatic beneficiază de piscine, tobogane, locuri de joacă pentru copii, restaurant și cafenele.

Răcoarea de pe stradă

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale bucureştene o situaţia actualizată a măsurilor întreprinse pentru prevenirea şi diminuarea efectelor temperaturilor ridicate în rândul populaţiei.
Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, asigură 13 corturi anticaniculă în următoarele locuri:

- Universitate - la Facultatea de Arhitectură
- Parcul Cişmigiu - în faţa Prefecturii
- Piaţa Charles de Gaulle - din Parcul Herăstrău
- Gara de Nord
- Piaţa 11 Iunie
- Piaţa Romană - în dreptul staţiei de metrou
- Parcul Crângaşi
- Piaţa Roma
- Parcul Carol
- Metrou Dristor
- Piaţa Victoriei
- Metrou Titan
- Piaţa Moghioroş

De asemenea, în Pasajul de la Universitate şi la Grozăveşti funcţionează câte un punct de prim ajutor în Pasajul de la Universitate. Sunt asigurate cu paznic, apă şi asistenţă medicală.




București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite