Un nou centru de biciclete se deschide în Parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă, 25 mai 2013, ora 10:00, copiii, părinţii şi chiar bunicii sunt invitaţi să închirieze gratuit o bicicletă de la Centrul „La Pedale” din Parcul Herăstrău, amenajat la intrarea principală în parc, dinspre Piaţa Charles de Gaulle.

Bucureştenii iubitori de sport şi mişcare în aer liber pot face plimbări gratuite cu bicicleta şi în perimetrul Parcului Herăstrău. Centrul „La Pedale” din Parcul Herăstrău funcţionează în Parcul Kiseleff, din 2008, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.

Bicicletele pot fi închiriate gratuit, doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă. Primăria Capitalei pune la dispoziţia locuitorilor Capitalei 500 de biciclete.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi - şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor Kiseleff şi Herăstrău. Centrele „La Pedale” sunt deschise de luni până vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-19:00.

„În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că voim ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În mai puţin de o lună de la redeschiderea centrului din Parcul Kiseleff s-a înregistrat un număr record de bucureşteni, peste 10.000 de persoane, care s-au urcat gratuit pe una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul programului „La pedale".

Citeşte şi:

Pe 17 mai, mergi la muncă pe bicicletă. „Bike Friday to Work“ te provoacă

Bucureşteni, la pedale: centrul de bike-sharing din parcul Kiseleff şi-a scos bicicletele la soare
 
 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite