Tot mai mulţi câini sunt abandonaţi la marginea Bucureştiului, iar adăposturile sunt pline. Consiliul Judeţean Ilfov a lansat o platformă de adopţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Autorităţile din Ilfov spun că tot mai mulţi câini sunt abandonaţi la marginea Bucureştiului, iar în câteva luni, fenomenul riscă să scape de sub control. În prezent adăposturile sunt pline, iar pentru hrănirea unui animal, autorităţile plătesc zilnic 10 lei. Consiliul Judeţean Ilfov a lansat o platformă de adopţie pentru a ajuta la salvarea câinilor fără stăpân.

„Sunt foarte mulţi câini abandonaţi, aruncaţi din maşină. Sunt aduşi din Bucureşti, din Giurgiu, alţii abandonaţi din Ilfov. Oamenii nu ştiu, abandonul unui animal este o infracţiune. În Domneşti am instalat 10 camere de luat vederi într-o zonă în care sunt foarte des abandonate animale. Câinii se înmulţesc după aceea pe străzi, devin agresivi şi devin o problemă pentru oamenii care locuiesc acolo.”, a declarat preşedintele Consiliul Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema adopţiilor.

Pentru că mulţi dintre câinii părăsiţi la marginea Bucureştiul ajung pe străzile oraşului, adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) sunt şi ele arhipline. Reprezentaţii ASPA susţin că a fost depăşită capacitatea cu 20%.

„Acum avem mai mult de 1.200 de câini. Sunt foarte mulţi. Sunt excesiv de mulţi. Suntem peste capacitate cu cel putin 20%. (…) Noi ne-am dori să facem o zonă metropolitană cu Ilfovul în sensul acesta, pentru că ce se întâmplă? Nu mai avem probleme la nivel de Bucureşti, în schimb în Ilfov, sunt abandonaţi cei mai mulţi câini. Vine omul cu varza la piaţă şi cu câinii în portbagaj pe care mi-i lasă la margine de Bucureşti”, susţine Mara Marnas, reprezentantă ASPA, scrie G4Media.

Pentru a stopa fenomenul, autorităţile încearcă să creeze campanii prin care să încurajeze adopţiile. Pe platforma http://www.ilfovadopta.ro se regăsesc forografii cu toţi câinii disponibili pentru adopţie din adăposturile din Ilfov.

La secţiunea ADOPTĂ, sub fiecare poză sunt ataşate şi câteva detalii despre animale, precum sexul, vârsta şi informaţiile privind comportamentul.

Persoanele care doresc să adopte un câine au nevoie de copia de pe buletin, copia de pe contractul de proprietate ori contractul de închiriere şi adeverinţa de venit.

Reprezentanţii ASAP organizează până la finalul lunii septembrie, târguri de adopţie în Parcul Izvor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite