Tânăr prins băut și drogat la volan. Bărbatul a adormit și a oprit mașina pe mijlocul străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 29 de ani a fost săltat din mașina sa, vineri seara, după ce polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere Sector 4 au fost înștiințați prin apel la 112 o mașină se află parcată pe mijlocul carosabilului.

Politistii au gasit substante interzise in masina tanarului FOTO Pexels
Politistii au gasit substante interzise in masina tanarului FOTO Pexels

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în interiorul mașinii, pe locul șoferului, se află un tânăr de 29 de ani, într-o „stare psihoficiză vădit afectată”, existând inidicii că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.

Având în vedere faptul că tânărul, în vârstă de 29 de ani avea o stare psihofizică vădit afectată, a fost solicitat un echipaj medical, pentru a transporta persoana la spital, în vederea efectuării de investigații de specialitate.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat. (Limită de contravenție).

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor psihoactive”, a transmis DPGMB în cadrul unui comunicat de presă.

Tânărul avea substanțe interzise în mașină

În urmă controlului efectuat în autvehicul, a fost găsită o cantitate cuprinsă între 40 și 50 de grame de substanță albă, cristalină, iar în urma verificării acesteia cu aparatul Raman, din dotarea Poliției Române, s-a depistat faptul că, într-adevăr, substanța era una psihoactivă.

De asemenea, substanța a fost analizată și în laboratoarele Poliției Române, confirmându-se rezultatele pozitive în ceea ce privește caracterul psihoactiv al acesteia.

Când INML va emite rezultatul cu privire la prezența în organism a substanțelor interzise, vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, mai transmite DPGMB.

De ce nu se întocmenște dosar penal imediat după drugtest

Guvernul a adoptat, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în scopul reducerii timpilor de aşteptare a rezultatelor analizelor toxicologice, se stabileşte un termen de maximum 72 de ore pentru realizarea acestora în vederea constatării prezenţei sau absenţei substanţelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge şi comunicarea acestora de către instituţiile de medicină legală către structurile Poliţiei Române. Se are în vedere calcularea termenului de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.

Totodată, prin proiect se propune, pentru identitate de tratament, ca, în situaţia în care permisul de conducere a fost reţinut în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b) din OUG 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, prevăzută la art. 336 alin. (2) din Codul penal, ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezenţa în organism a unor substanţe psihoactive, acesta să se restituie în baza rezultatului analizei mostrelor biologice prin care s-a stabilit absenţa în organism a substanţelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite