Tânăr prins băut și drogat la volan. Bărbatul a adormit și a oprit mașina pe mijlocul străzii
0Un tânăr de 29 de ani a fost săltat din mașina sa, vineri seara, după ce polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere Sector 4 au fost înștiințați prin apel la 112 o mașină se află parcată pe mijlocul carosabilului.
Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în interiorul mașinii, pe locul șoferului, se află un tânăr de 29 de ani, într-o „stare psihoficiză vădit afectată”, existând inidicii că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.
„Având în vedere faptul că tânărul, în vârstă de 29 de ani avea o stare psihofizică vădit afectată, a fost solicitat un echipaj medical, pentru a transporta persoana la spital, în vederea efectuării de investigații de specialitate.
Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat. (Limită de contravenție).
În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor psihoactive”, a transmis DPGMB în cadrul unui comunicat de presă.
Tânărul avea substanțe interzise în mașină
În urmă controlului efectuat în autvehicul, a fost găsită o cantitate cuprinsă între 40 și 50 de grame de substanță albă, cristalină, iar în urma verificării acesteia cu aparatul Raman, din dotarea Poliției Române, s-a depistat faptul că, într-adevăr, substanța era una psihoactivă.
De asemenea, substanța a fost analizată și în laboratoarele Poliției Române, confirmându-se rezultatele pozitive în ceea ce privește caracterul psihoactiv al acesteia.
„Când INML va emite rezultatul cu privire la prezența în organism a substanțelor interzise, vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, mai transmite DPGMB.
De ce nu se întocmenște dosar penal imediat după drugtest
Guvernul a adoptat, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranţei rutiere.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în scopul reducerii timpilor de aşteptare a rezultatelor analizelor toxicologice, se stabileşte un termen de maximum 72 de ore pentru realizarea acestora în vederea constatării prezenţei sau absenţei substanţelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge şi comunicarea acestora de către instituţiile de medicină legală către structurile Poliţiei Române. Se are în vedere calcularea termenului de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.
Totodată, prin proiect se propune, pentru identitate de tratament, ca, în situaţia în care permisul de conducere a fost reţinut în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b) din OUG 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, prevăzută la art. 336 alin. (2) din Codul penal, ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezenţa în organism a unor substanţe psihoactive, acesta să se restituie în baza rezultatului analizei mostrelor biologice prin care s-a stabilit absenţa în organism a substanţelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.