Primul protestatar ridicat de jandarmi din Piaţa Universităţii a fost trimis în judecată. El este în arest pentru 29 de zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Căpăţână, unul dintre manifestanţii care au participat la protestul anti – Băsescu din Piaţa Universităţii, din 15 ianuarie 2012, şi care a fost reţinut de forţele de ordine, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Acesta a fost trimis în judecată, în data de 10 februarie, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, imediat ce procurorii au finalizat cercetările privind faptele ilegale săvârşite de protestatar.

Mihai Căpăţână este acuzat că, în seara din 15 ianuarie 2012, a incendiat mai multe bunuri care aparţineau domeniul public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Mai mult, acesta este şi primul dintre manifestanţii deferiţi justiţiei pentru violenţe.

Astfel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Căpăţână a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Printre obiectele distruse de grupul de protestatari din care acesta făcea parte, anchetatorii au enumerat tomberoanele de gunoi şi jardinierele.

Imediat ce a fost reţinut de Jandarmeria Română, procurorii au dispus arestarea preventivă a lui Mihai Căpăţână, cerere care a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 în data de 16 ianuarie 2012. Astfel, protestatarul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite