Primăria Capitalei vrea încă 225 de intersecţii semaforizate inteligent. Caietul de sarcini, în consultare publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PMB - Integrarea intersecţiilor semaforizate din Capitală în BTMS are ca rezultat reducerea timpilor de deplasare Foto Pixabay
PMB - Integrarea intersecţiilor semaforizate din Capitală în BTMS are ca rezultat reducerea timpilor de deplasare Foto Pixabay

Primăria Capitalei vrea sa extindă sistemul de semaforizare inteligentă din Bucureşti-Ilfov în 225 de intersecţii noi, să le upgradeze tehnologic pe cele deja integrate şi să realizeze un Centru integrat modern de management al traficului. Caietul de sarcini a fost lansat în consultare publică.

”Primăria Capitalei a lansat în consultare publică caietul de sarcini aferent continuării proiectului ”Modernizarea şi extinderea Sistemului de semaforizare inteligentă -Managementul Traficului Bucureşti-Ilfov – (BTMS)", a anunţat, marţi, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Prin această investiţie, Municipalitatea îşi propune să integreze în BTMS 225 de intersecţii noi, să upgradeze tehnologic cele 260 de intersecţii deja integrate şi să realizeze un Centru integrat modern de management al traficului. 

”Astfel, la finalul proiectului, vom avea 544 de intersecţii semaforizate moderne, integrate în sistemul de management al traficului, după ce vara aceasta se vor finaliza lucrările la alte 59 de intersecţii semaforizate", precizează sursa citată.

Anunţul de consultare a fost publicat pe platforma de achiziţii publice: http://www.xn--e-licitaie-ubc.ro/, link: https://www.e-licitatie.ro/.../mc-notice/view/100131602 .

Observaţiile şi recomandările privind conţinutul caietului de sarcini pentru achiziţia serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnico-economice - faza Studiu de Fezabilitate, precum şi orice alte recomandări, se vor trimite pe adresa de e-mail:  isabelle.oprea@pmb.ro, până la data de 19.05.2022.

Proiectul pe care Municipalitatea urmează să-l implementeze va fi realizat atât prin atragerea de finanţări externe, cât şi prin intermediul fondurilor de la bugetul local.

”Integrarea intersecţiilor semaforizate din Capitală în BTMS are ca rezultat reducerea timpilor de deplasare, fluidizarea circulaţiei în zonele controlate de sistem, fiabilitatea crescută a echipamentelor, consumul redus de energie şi performanţe crescute, prioritizarea în intersecţii pentru mijloacele de transport în comun şi existenţa unui punct unic de control al întregului sistem. Realizarea Sistemului de Management al Traficului a demarat în perioada 2006-2007, acesta fiind de-a lungul anilor operat, menţinut şi extins", mai arată PBB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite