Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid, sâmbătă, cu un spectacol multimedia. Pe perioada spectacolelor vor fi impuse restricţii de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântânile din Piaţa Unirii FOTO ilustrativa Inquam Photos Octav Ganea
Fântânile din Piaţa Unirii FOTO ilustrativa Inquam Photos Octav Ganea

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia, după mai bine de doi ani de pauză cauzată de criza pandemică extinsă.  Pe perioada spectacolelor vor fi impuse restricţii de circulaţie în zonă.

„Începând cu data de 14 mai 2022, fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, începând cu ora 21:00, până la începutul lunii decembrie.  Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă şi lumini. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit", informează Apa Nova, furnizorul de apă şi servicii de canalizare al Capitalei. 

Potrivit sursei citate, programul spectacolelor implică restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii şi a parcului Unirii, în intervalul orar 20:30 – 22:30.

Apa Nova a investit peste 7 milioane de euro în reabilitarea fântânilor din Piaţa Unirii.

„Fântânile bucureştene din Piaţa Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracţie a Capitalei", conform sursei citate.

De altfel, acestea sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permiţând acum controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.  

Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate şi publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 m² şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.  

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti. În cei peste 20 de ani de activitate, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care au la bază investiţii de peste 560 de milioane de euro, până în prezent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite