Pasajul Basarab va avea senzori seismici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, astăzi, a fost finalizat carosabilul pe Pasajul Basarab, însă trebuie să existe şi o atenţionare în cazul unui cutremur.

"Nu mă grăbesc să tai o panglică inaugurală până când nu sunt sigur că se poate circula în maximă siguranţă", a spus primarul general al Capitalei, citat de Mediafax.

Sorin Oprescu a venit la Pasajul Basarab împreună cu directorul Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care a spus că, aşa cum a fost construit, Pasajul Basarab rezistă la un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter.

Edilul şef al Capitalei a explicat că, în urmă cu câteva zile, proiectantul Pasajului Basarab a trimit o adresă în care îi cerea constructorului datele privind testele finale, recomandându-i ca acestea să includă, pe lângă informaţiile privind finalizarea carosabilului, şi montarea staţiei RATB de pe pod şi a liniilor de tramvai.


Astfel, deschiderea circulaţiei pe Pasajului Basarab va fi amânată, atât pentru montarea liniilor de tramvai şi a staţiei RATB, cât şi pentru montarea unor senzori seismici recomandaţi de proiectant.

Potrivit edilului şef, senzorii seismici ar putea fi montaţi înainte şi la intrarea pe Pasajul Basarab.

Gheorghe Mărmureanu a precizat că se doreşte ca aceşti senzori să fie în comunicare directă cu centrul de comandă al Institutului de Fizica Pământului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite