„O noapte furtunoasă“ la Club Ramada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de teatru care au venit azi dimineaţă la ora 11.00, la Club Ramada de la Hotel Majstic, au putut audia, în avanpremieră, piesa Teatrului Radiofonic „O noapte furtunoasă“, la un pahar de coniac Alexandrion, oferit, din partea sponsorului, de regizorul Dan Puican.

„Cu acest spectacol am încheiat integrala comediilor lui Caragiale, la Radio, şi mă bucur de posibilitatea de a sărbători evenimentul, împreună cu publicul, într-o atmosferă relaxată, la Club Ramada”, a declarat maestrul Dan Puican.

Criteriul după care regizorul a ales actorii a fost cel al „distribuţiei de zile mari“: Stela Popescu este Veta, în rolul lui Jupân Dumitrache, soţul încornorat,  evoluează Alexandru Arşinel, Chiriac, băiatul „de încredere“ este interpretat de Alexandru George, iar Medeea Marinescu dă viaţă personajului şturlubatic Ziţa. Acestora li se adaugă Horaţiu Mălăele în rolul jurnalistul amorezat, Rică Venturiano, iar Virgil Ogăşanu este poliţistul Ipingescu. 

„Am respectat tradiţia“

Prin alegerea actorilor, maestrul Puican a urmărit „să respecte buna tradiţie“ a spectacolelor anterioare, de referinţă, cu „O noapte furtunoasă“. „Mi-am amintit de punerea în scenă a lui Sică Alexandrescu din anii ‘50 şi de cea a lui Alexa Visarion din anii ‘70. Am ţinut cont că în acele spectacole publicul era răsfăţat cu cei mai iubiţi actori ai vremii, precum, Alexandru Giugaru, Marcel Anghelescu, Niki Atanasiu, Radu Beligan, respectiv, Toma Caragiu, Victor Rebengiuc“, a declarat regizorul Dan Puican.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite