Noi măsuri de relaxare în Bucureşti. Ce se întâmplă cu circulaţia pe timp de noapte şi şcolile

0
0
Se păstrează carantina de noapte în Capitală.
Se păstrează carantina de noapte în Capitală.

În şedinţa de joi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă au fost decise noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde în care a intrat oficial Capitala. Însă nu toţi elevii vor merge la şcoală şi nu se va ridica nici carantina de noapte.

„Pot fi organizate evenimente drive in. De asemenea, evenimente in aer liber cu 300 de participanţi”, a afirmat Alin Stoica, joi după şedinţă. 

În acelaşi timp oficialul a anunţat că elevii nu vor merge toti la şcoală. „Copiii toţi vor putea merge la şcoală când rata scade sub 1 la mie”.

În Bucureşti a fost atins numărul de un milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

„Aşteptăm scenariile epidemiologilor. În Bucureşti am atins azi numărul de 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Deci lucrurile arată încurajator.  În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunţat la purtarea măştii. Există şi la noi discuţii ca în zonele de spaţii de birouri sau unde sunt persoane vaccinate”, a explicat Stoica.

Acesta a adăugat că încă va fi menţinută restricţia privind circulaţia pe timp de noapte. O decizie privind o relaxare în acest sens trebuie să fie luată de Guvern, a mai spus Stoica.

„Există aceleaşi restricţii de noapte ca şi până acum. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă aceasta e măsura şi anume limitarea circulaţiei între 22.00 şi 5.00. Guvernul va trebuie să revină asupra măsurii, în funcţie de situaţia epidemiologică. Sub 1 la mie este scenariul pentru şcoli şi anume elevii vor putea veni toţi fizic la şcoală. Nu avem măsuri speciale pentru agenţii economici”, a conchis prefectul Capitalei. 

Conform raportării primite de autorităţi, incidenţa în Capitală joi este 1,3.

Mai multe - București

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite