Nicuşor Dan: „Nu am certificat verde. Mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care nu am avut timp să le fac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 şi nu are nici certificat verde, adică documentul care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală cu cel mult 180 de zile în urmă. Invitat la emisiunea „În faţa ta”, de la Digi 24, edilul a evitat să spună dacă este pentru sau împotriva vaccinului, dar a susţinut că nu se teme să se imunizeze. El a subliniat însă că trebuie să îşi facă un set de analize.

„În momentul acesta, sunt probleme mai importante decât persoana mea şi ceea ce ţine de persoana mea”, a spus primarul Capitalei.

Am spus că mă voi vaccina. În secunda asta nu am certificat verde, mâine voi avea, pentru că mă voi testa. Azi, dacă întâlnirile din Parlament ar fi avut loc acolo, m-aş fi testat acolo şi aş fi intrat la întâlnire”, a spus acesta.

Nicuşor Dan a mărturisit că a trecut prin boală în luna aprilie, iar certificatul verde nu mai era valabil.

„Am trecut prin boală. Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există nişte urgenţe care sunt mai importante. Mă voi vaccina.

Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20  aprilie. Atunci m-am declarat la DSP. Cele şase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul.

Nu mi-am pus problema să obţin certificat verde, viaţa mea înseamnă să mă trezesc de dimineaţă şi să stau de la 9 la 21 în primărie”.

„E o explicaţie pe care să o dea Parlamentul. Există o autoritate naţională care reglementează, noi ne subordonăm.

Am spus şi o repet, aş vrea să închidem discuţia, mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care nu am avut timp să le fac până acum.

Am spus că mă voi vaccina după un set de analize pe care nu am apucat să-l fac.

Aş dori să închidem. Am discutat suficient de persoana mea. Putem discuta despre problema Bucureştiului.

Sunt o autoritate locală care încearcă să rezolve chestiuni de autoritate locală. Asta e competenţă mea. În condiţiile în care e o dezbatere complexă la un organ naţional, prefer să nu interferez cu această dezbatere pentru care aş avea nevoie de un proces de reflecţie, pentru care nu am avut timp.

Sunt un om responsabil care încearcă să rezolve problemele cu care a fost învestit. Problemele pentru care am fost învestit sunt mult mai importante decât persoana mea.

Oamenii nu îşi aleg un primar care să le fie model, ci un primar care să le rezolve problema căldurii şi a apei calde, a poluării aerului, a mediului de afaceri, care ţin de loc de muncă”, a încheiat acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite