Mici afaceri profitabile în preajma Sărbătorilor de Iarnă: handmade, globuleţe şi vin fiert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căciulile, fularele şi mănuşile handmade sunt cadoul ideal în acest sezon. FOTO IloveHandmade
Căciulile, fularele şi mănuşile handmade sunt cadoul ideal în acest sezon. FOTO IloveHandmade

Cu toţii aşteptăm luna decembrie pentru darurile şi surprizelor ei, fiind luna cadourilor, a bunătăţii şi a iubirii. Târgurile tematice şi evenimentele organizate în pieţele publice sunt ocazii pentru micii anteprenori să-şi dezvolte o afacere de familie din care să îşi rotunjească veniturile. O astfel de afacere este vânzarea de produse calde sau fierbinţi.

De la produse de patiserie la grătare şi produsele fast-food precum hot-dogul, standurile cu mâncare caldă amplasate în astfel de locuri au parte întotdeauna de clienţi. De asemenea, vânzătorii de ceaiuri, cafea şi vin fiert se vor bucura de un rulaj mai mult decât profitabil: un participant la Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii, venit din judeţul Focşani, spune că vinde zilnic aproximativ 30 de litri de vin, echivalentul a 100 de pahare pe care încasează cinci lei, pentru fiecare. La acestea se mai adaugă cam acelaşi număr de cafele şi ceaiuri, iar după ce-şi plăteşte taxa de participare la târg şi dările pentru stat, spune că reuşeşte să rămână cu un profit dublu faţă de investiţie.

Realizarea de produse handmade pentru sărbători

Fie că fac globuleţe din materiale reciclabile sau împletesc căciuli şi fulare, cei cărora nu le lipseşte spiritul anteprenorial şi dibăcia pentru lucru manual scot sume frumuşele de pe urma talentului lor. Micile obiecte fabricate manual sunt cadourile cele mai speciale şi nu sunt nici foarte scumpe. O figurină cu motive de Crăciun variază între 10 şi 50 de lei, iar accesoriile de iarnă precum căciulile şi mănuşile se vând cu 15 - 35 de lei în târgurile din oraş. Acest gen de afacere este foarte profitabil şi în mediul virtual, unde costurile de promovare şi expunere sunt minime, iar cumpărătorul o poate primi acasă deja împachetată sub forma unui cadou.. Sunt nenumărate site-uri şi bloguri care propun obiectele hand-made ca sugestii de cadouri inspirate, iar oferta lor este atât de vastă încât acoperă orice exigenţă.

Moş Crăciun de închiriat

Ca povestea de Crăciun să fie autentică şi să scăpăm de alergatul dintr-o cameră în alta pentru schimbatul costumului, să renunţăm la tot felul de scenarii şi scuze menite să motiveze absenţa unui membru al familiei, avem alternativa închirierii unui Moş Crăciun. Pe internet sunt postate zeci de anunţuri care oferă spre închiriere costumul de Moş Crăciun sau contractarea unui actor profesioninst dispus să-şi petreacă câteva ore în pielea Moşului, de dragul copiilor, pentru o sumă cuprinsă între 50 şi 600 de lei. Preţul variază în funcţie de timpul petrecut cu micuţii şi numărul copiilor prezenţi la serbare, însă succesul este garantat.

Cateringul, soluţia la îndemâna oricui

Sezonul de vârf în catering începe în luna noiembrie şi durează până în februarie. Totuşi, luna decembrie este cea mai profitabilă pentru aceşti comercianţi. De la familiile moderne şi gospodinele fără timp sau prea mult talent la marile corporaţii, oricine îşi doreşte să economisească timp şi totuşi să se bucure de preparatele tradiţionale, specifice acestei perioade, va apela la o astfel de firmă. Cel mai bine simt acest lucru firmele profilate pe organizarea de evenimente. Majoritatea companiilor au organizat petreceri de Crăciun pentru angajaţii lor, iar cum numărul firmelor din Bucureşti este de ordinul zecilor de mii şi cel al firmelor de catering este de ordinul sutelor, putem trage concluzia că a fost o lună mai mult decât profitabilă.

Anvelope de iarnă, cadoul perfect pentru maşini

O afacere din cu totul alt registru dar extrem de profitabilă este vânzrea de cauciucuri de iarnă second hand. Cum acestea au preţuri şi de 10 ori mai mici decât anvelopele noi, această afacere de sezon oferă beneficii pentru ambele părţi. Cumpărătorul este mulţumit că a economisit o sumă consistentă de bani, iar comerciantul, datorită tirajului, ajunge la profituri notabile. Desigur, anvelopele second-hand au dezavantajul unui lucru deja folosit însă compromisul, pus în balanţă, este acceptabil pentru nu mai puţin de 38% dintre şoferii bucureşteni. Acestea cauciucuri costă între 20 şi 80 de lei, în funcţie de starea de uzură, de comerciant şi de puterea de negociere a fiecăruia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite