Interviu prin interfon. Metoda inedită de a afla „cu ce ne-am ales după protestele din ianuarie 2012 de la Universitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de un an de la izbucnirea protestelor din Piaţa Univeristăţii din ianuarie 2012 , un grup de jurnaşlişti independenţi, adunaţi sub cupola „Casei Jurnalistului” au vrut să vadă ce a rămas în urma acelor manifestaţii de stradă.  Metoda de intervievare a fost una atipică, însă rezultatul obţinut este unul foarte relevant.

Foarte mulţi oameni sperau ca acel moment să fie declicul atât de aşteptat al societăţii civile româneşti, coagulat sub forma unui avertizment vehement, adresat întregii clasei politice, însă după cum se vede în clipul celor de la „Casa Jurnalistului”, răspunsurile sunt variate,iar niciunul dintre cei intervievaţi nu reuşeşte să definească într-un mod corect efectele protestelor de stradă din ianuarie 2012.

Pentru autenticitatea demeruslui lor, jurnaliştii au decis ca seria de interviuri care avea să le servească drept răspuns întrebării „cu ce ne-am ales după acele proteste?” să fie făcute prin intermediul interfonului. De ce?  Pentru că, venind din confortul casei sale, nimeni nu se aşteaptă să fie intervievat şi astfel, neavând timp să-şi elaboreze un răspuns, va transmite exact esenţa viziunii personale vizavi de acele manifestaţii.

Vlad Ursulean, unul dintre promotorii acestui proiect jurnalistic spune că totul a plecat de la o joacă, însă după ce au sunat la sute de interfoane şi au ascultat părerile bucureştenilor au ajuns la concluzia că vocea societăţii civile civilă este în continuare confuză, iar părerile oamenilor sunt în mare parte conturate pe baza informaţiilor venite de la posturile TV.

„Noi doar am vrut să facem asta, să vedem ce iese. Concluzia trasă de noi în urma acestui proiect este că există o ruptură foarte mare între ce se vede la televizor şi ce realitatea acelor zile din stradă”, a declarat Vlad Ursulean, jurnalist independent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite