Întâlnirea Grupului de Mobilitate, tot în coadă de peşte: Primăria nu a confirmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de biciclişti au protestat în Capitală pe 21 septembrie, cerând amenajarea unor piste viabile. FOTO Adevărul
Sute de biciclişti au protestat în Capitală pe 21 septembrie, cerând amenajarea unor piste viabile. FOTO Adevărul

Reprezentanţii municipalităţii ar trebui să se întâlnească, mâine, 15 octombrie, cu ONG-urile care militează pentru transportul alternativ în Capitală, pentru a discuta proiectul pistelor de biciclete propus de Primăria Municipiului Bucureşti. Însă, până acum, administraţia locală nu a  confirmat participarea. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânată tot de Municipalitate.

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) ar fi trebuit să se întâlnească, săptămâna trecută, pe 7 octombrie, cu reprezentanţii municipalităţii pentru a dezbate proiectele pe care Primăria Capitalei susţine că le face în spiritul mobilităţii durabile, în special cel al pistelor care urmează să fie amplasate pe noile bulevarde. Însă reprezentanţii Primăriei au decis, unilateral, cu doar câteva ore înainte de începere, să amâne şedinţa pentru săptămâna aceasta.

Astfel, dezbaterea a fost reprogramată pentru marţi, 15 octombrie, la ora 10.00. Irina Zamfirescu, reprezentanta Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, a declarat, pentru adevarul.ro, că până luni seară nu au primit o confirmare din partea Municipalităţii în ceea ce priveşte organizarea şedinţei de marţi. „În principiu, şedinţa ar trebui să fie organizată de la ora 10.00, doar că până la această oră nu am reuşit să dăm de reprezentanţii Primăriei. Rămâne de văzut dacă se va ţine, noi sperăm din tot sufletul să nu se întâmple ca data trecută“, a spus Zamfirescu.

În cadrul acestei şedinţe, membrii OPTAR ar trebui să prezinte o analiză a proiectelor pentru dezvoltarea mobilităţii durabile propuse de Primărie. Reprezentanţii OPTAR susţin că, deşi fac parte din Grupul pentru Mobilitate, nu au avut acces la informaţii cu privire la aceste proiecte, analiza limitându-se la datele obţinute prin declaraţiile de presă ale primarului Sorin Oprescu şi prin observarea lucrărilor deja demarate de Primărie.

Scopul declarat al ONG-urilor este cel de a preîntâmpina repetarea recepţionării unor piste ce se vor dovedi ulterior ilegale şi, prin urmare, pierderea unor noi fonduri publice. O analiză OPTAR a constatat ilegalitatea a 100 de kilometri de piste construite, prin care s-au pierdut cel puţin 10 milioane de lei din abni publici.

Pe aceeaşi temă:

Bicicliştii îi răspund lui Oprescu după ce i-a numit ipocriţi: „Noi vrem doar să pedalăm“. Protestatarii pe două roţi trimit scrisoare către Comisia Europeană

Oprescu: „Bicicliştii, ipocriţi. Nu vor decât să protesteze“

OPTAR nu are nimic de ascuns!

VIDEO Adevărul Live: Despre biciclete şi o expediţie-maraton prin Europa cu băieţii de la „Puţin plecaţi”
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite