Infernul de la Giuleşti s-ar putea repeta. Personalul administrativ din spitale îi acuză pe guvernanţi de extremism de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj realizat în toate spitalele din România de către reprezentanţii Federatiei Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate, tragedia de la Maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta.

În cadrul sondajului au fost chestionaţi liderii sindicatului TESA din fiecare unitate medicală în parte, scrie paginamedicală.ro.Toţi liderii au considerat că o tragedie cum a fost cea de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-ar putea repeta şi în alte spitale din ţară din urmatoarele motive:
- Personalul TESA este insuficient pentru a face faţă obligaţiilor de serviciu
- Personalul TESA este demotivat financiar, mulţi angajaţi au un salariu net lunar de sub 600 lei.
- Personalul TESA este interesat să părăsească unităţile sanitare din cauza salariilor foarte mici şi a sarcinilor de răspundere multiple pe care le primesc
- În spitale există un deficit mare de personal TESA calificat şi plătit corespunzător

Politică capitalistă de dreapta extremistă

Reprezentanţii Federaţiei TESA trag un semnal de alarmă, cerând reprezentanţilor statului să nu mai reducă din personalul TESA din spitale şi să suplimenteze posturile TESA acolo unde este nevoie ,pentru a se evita producerea unor alte tragedii".

"Este necesară şi motivarea financiară superioară a angajaţilor din sectorul TESA de care depinde bunul mers al spitalelor. Credem că a te gândi permanent numai cum să tai cheltuielile şi să ignori complet oamenii şi consecinţele asupra oamenilor, sub lozinca <<Scapă cine poate! ", este o politică capitalistă de dreapta extremistă , primitivă, specifică lumii a treia şi nu Uniunii Europene, cu consecinţe grave asupra sistemului sanitar românesc", susţin reprezentanţii TESA într-un comunicat de presă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite