Explozie de turişti în Capitală. Un studiu INCDT arată că Bucureştiul ocupă primul loc în topul celor mai vizitate oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut a reprezentat o perioadă favorabilă pentru Bucureşti în materie de turism. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezoltare în Turism (INCDT), coordonat de Ministerul Turismului, Capitala a înregistrat, în 2011, cel mai mare număr de turişti români.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezoltare în Turism (INCDT), coordonat de Ministerul Turismului, Capitala a înregistrat, în 2011, cel mai mare număr de turişti români, luând faţa litoralului, staţiunilor balneare, montane, dar şi a celorlalte oraşe.

“Numărul de vizitatori români care au ales Bucureştiul a crescut cu 24,3 % faţă de anul 2010”, a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. El a precizat că peste 550.000 de turişti români au preferat Capitala anul trecut.

O zecime din români au ales Bucureştiul

Alte creşteri considerabile ale turiştilor autohtoni faţă de 2010 s-au înregistrat în staţiunile balneare, cu 21,2 %, în oraşele reşedinţă de judeţ, cu 19,4 %, şi în staţiunile montane, cu 18,5 %.  Creşteri mai mici ale numărului de turişti români au avut loc în staţiunile de litoral, cu 5,3 %,  şi în Delta Dunării, cu 8 %. Din totalul vizitatorilor români din 2011, doar 1,1 % au ales Delta Dunării, în timp ce 10,1 % au preferat Bucureştiul, aproape o treime din numărul turiştilor autohtoni care au vizitat celelate oraşe principale. Oraşele reşedinţă de judeţ au înregistrat 32,9 % din numărul total de sosiri.

Numărul turiştilor români care au fost cazaţi în unităţile din ţară a crescut în 2011 cu 16,9 % faţă de anul precedent, ajungând la aproape 5.500.000 de vizitatori.

Şi străinii au preferat Capitala

De asemenea, numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut în 2011 cu 12,8 % faţă de anul 2010, potrivit studiului INCDT. Cel mai mare progres s-a înregistrat în Delta Dunării, inclusiv Tulcea, unde numărul de turişti străini a crescut cu 62 %. Și Capitala s-a numărat printre destinaţiile preferate de străini în 2011, numărul acestora urcând până la 8,1 % faţă de 2010. De remarcat este că Bucureştiul a concentrat, anul trecut, cel mai mare număr de vizitatori străini din România, respectiv 42,7 %.

Cum s-a produs “miracolul turistic”

Comparativ cu 2010, turiştii au vizitat în 2011 oraşele României astfel:

Bucureşti – Numărul turiştilor români a crescut cu 24,3 % (cea mai mare urcare din ţară ), iar numărul vizitatorilor străini a crescut cu 8,1 %. Capitala a fost, anul trecut, cel mai vizitat oraş din România de către străini, care au ales Bucureştiul în proporţie de 42,7 %

Delta Dunării şi Tulcea – Regiunea a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de turişti străini, respectiv de 62 %, în timp ce totalul vizitatorilor autohtoni a crescut cu numai 8 % faţă de 2010

Litoral – Numărul turiştilor străini care au ajuns anul trecut pe litoralul românesc a scăzut cu 7,6 %, iar cel al vizitatorilor români a crescut cu numai 5,3 %

Staţiunile montane au înregistrat o creştere de 12,4 % a numărului de turişti străini. În ceea ce priveste totalul de vizitatori autohtoni, acesta a crescut cu 18,5 %.

Staţiuni balneare – Numărul turiştilor români, dar şi al celor străini, a crescut cu 21,2 %, respectiv cu 20,3 %

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite