Dezvoltatorul Cathedral Plaza neagă decizia instanței de a demola clădirea. Sentința judecătorilor îl obligă, însă, pe Oprescu să o pună la pământ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, o investiţie de 60 de milioane de euro, susțin că nu există nicio hotărâre de demolare a clădirii în niciun litigiu în care compania este parte .

„Dacă într-adevăr o instanţă judecătorească s-a pronunţat cu privire la obligarea Primăriei Generale a Capitalei de a dispune anumite măsuri în legătură cu clădirea fără a cita măcar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstanţele în care o asemenea hotărâre judecătorească a putut fi emisă fără respectarea celui mai elementar drept la apărare al proprietarului clădirii.”, a declarat  Robert Roşu, avocatul Millennium Building Development.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea mai multe fotografii cu controversata clădire!

Totodată, reprezentanții MDB afirmă că Tribunalul Dâmboviţa nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obligă Primăria Capitalei  să emită un act administrativ prin care să dispună anumite măsuri în legătură cu clădirea. „Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, în concordanţă cu drepturile sale legale‟, au spus reprezentanții finanțatorului.

La pol opus se află sentința dată de Tribunalul Dâmbovița și postată pe site-ul oficial al Ministerului Justiției. Astfel, pe 28 iunie 2012, judecătorii au soluționat cazul în favoarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, care a dat în judecată MBD.

Sorin Oprescu, obligat să demoleze controversatul turn Cathedral Plaza de către Tribunalul Dâmbovița

„Admite cererea formulată de reclamații Bor Iuliana, Dudac Mihaela și Arhiepiscopia Romanp-Catolică București, pârât fiind Primarul municipiului București și în consecință: Obligă pe pârât să emită decizia privind desființarea construcției – imobil de birouri Cathedral Plaza, situat în București, str. General Berthelot nr. 11-15, sector 1 și respectiv str. Luterană nr.15 și 15A, sector 1, realizat fără autorizație de construire legală, autorizație emisă la solicitarea SC Millennium Building Development SRL București, de Primăria sectorului 1 București. Dispune obligarea pârâului la luarea tuturor măsurilor administrative de aducere a terenului în situația anterioară emiterii autorizației, în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecție a Catedralei Sf. Iosif.‟, se arată în sentința Tribunalului Dâmbovița.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite