De la 1 noiembrie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Vezi care sunt amenzile şi ce recomandă Ministerul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de marţi, 1 noiembrie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă devine obligatorie.

Ministerul Transporturilor (MT) informează că de marţi maşinile care circulă pe drumurile naţionale trebuie să fie dotate pentru perioada de iarnă.
MT face câteva precizări legate de echiparea cu anvelor pe de iarnă:

Dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate nu depinde de o anumită perioadă de timp ci de condiţiile meteo, şi anume drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Un conducător auto trebuie să achiziţioneze anvelope omologate, în concordanţă cu cele înscrise de către RAR în cartea de identitate a vehiculului şi care poartă marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Nu se recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm.

Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S).

Şoferii care nu au cauciucuri de iarnă riscă amenzi de la 2.500 la  4.000. Dacă fapta constatată are ca efect şi blocarea unui sector de drum, sancţiunea contravenţională este de la 5.000 la 8.000 lei plus costurile aferente intervenţiei de degajare a sectorului de drum afectat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite