Certificatul de Urbanism pentru Sala Polivalentă de la Lia Manoliu, semnat de primarul Neculai Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep lucrările la sala polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu“ din Bucureşti. FOTO Adevărul
Încep lucrările la sala polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu“ din Bucureşti. FOTO Adevărul

Cea mai modernă sală polivalentă din Bucureşti va fi construită în Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu“, din sectorul 2, cu finanţarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Certificatul de urbanism pentru începerea lucrărilor de construire a fost semnat astăzi, 9 octombrie, de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Sala polivalentă face parte din proiectele Capitalei şi va fi finanţată de Primăria Municipiului Bucureşti. Fie că va funcţiona ca arenă sportivă, scenă de concerte sau centru de conferinţe, cea mai modernă sală polivalentă din Capitală va aduna aproximativ 750.000 de spectatori anual.

Sala polivalentă va fi ridicată în Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu“ şi va avea o capacitate de 12.000 de locuri, o amprentă de sol de 10.000 metri pătraţi şi o suprafaţă totală necesară tuturor funcţiunilor de 40.000 metri pătraţi.

În interiorul sălii, se vor putea desfăşura activităţi sportive precum tenis de câmp, baschet, handbal, fotbal în sală, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă şi alte sporturi, datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Potrivit Primăriei Sectorului 2, această flexibilitate garantează exploatarea la capacitate maximă a arenei, în timp ce multifuncţionalitatea le va permite spectatorilor să asiste la transformarea rapidă din arenă sportivă în scenă de concerte sau centru de congrese.

100 de evenimente cu câte 7.500 de spectatori anual

Acoperişul sălii multifuncţionale va avea o deschidere impresionantă, realizată pe o structură metalică spaţială care va îmbunătăţi imaginea zonei sportive a Complexului Sportiv Naţional “Lia Manoliu”. Sala polivalentă va permite organizarea, în medie, a 100 de evenimente cu un public de cel puţin 7.500 de spectatori la fiecare dintre acestea.

Pe aceeaşi temă:

290 de milioane de lei oferite de PMB pentru proiectarea şi construirea sălii multifuncţionale din Complexul Sportiv ”Lia Manoliu”

        

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite