Cele 100 de noi troleibuze pentru București, livrate în 2024. Au 12 metri și o autonomie de 20 de ore VIDEO

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a semnat joi, împreună cu directorul general al Solaris, Eugen Ciolan, contractul pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu.

Transportul în comun va deveni astfel mai atractiv atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști.

„Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km”, a explicat, pe Facebook, Nicușor Dan.

Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi. Foto: Facebook/ Nicușor Dan
Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi. Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Garanția funcționării va fi de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă,

"Troleibuzele au Wi-Fi, încărcare USB, sunt monitorizate în permanenţă, au camere video, monitoare interioare. Fabrica monitorizează în permanenţă buna funcţionare a fiecărei maşini", a explicat  Eugen Daniel Ciolan, potrivit Agerpres.

Primul troleibuz nou va fi livrat Capitalei peste 15 luni, iar celelalte vor fi furnizate în decurs de alte şapte luni. Contractul pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu are o valoare totală de 290 de milioane de lei plus TVA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite